Opinió

A la tres

El veí nuclear

“Va construir un reactor nuclear a la cuina de casa seva amb material radioactiu comprat per Ebay”

La consciència mundial sobre el valor de l'energia i la necessitat de sortir de la dependència dels combustibles fòssils és quelcom que s'ha estès arreu, especialment entre les societats més desenvolupades de l'hemisferi nord.

Durant els darrers anys, hem vist desenvolupar nombrosos projectes arreu que aposten per les energies renovables i alternatives, en un esforç per canviar maneres de fer que s'han demostrat insostenibles.

Molins de vent, plaques fotovoltaiques, plantes de biogàs, són coses de les quals no sentíem a parlar gaire i que han passat a formar part del nostre paisatge quotidià. Fins i tot ja tenim a casa nostra gent com els pioners de la cooperativa Som Energia, que ofereixen la possibilitat de consumir energia verda certificada al marge de les grans companyies. Tothom ha pres consciència que cal fer alguna cosa.

“Si ho hem de fer, fem-ho bé”, deu haver pensat Richard Handl, un aturat de 31 anys i científic aficionat d'Ängelholm, un tranquil poble de 22.000 habitants del sud de Suècia. Va construir un reactor nuclear a la cuina de casa seva fent servir elements i material radioactiu com ara urani, radi i americi, aconseguits mitjançant el popular web de compra i venda Ebay.

Handl va intentar crear una fissió nuclear, però només va aconseguir fer saltar pels aires el forn de la cuina. Frustrat, aquest Einstein de pa sucat amb oli va trucar a l'autoritat sueca de l'energia atòmica per consultar què havia fet malament. Va ser detingut immediatament. “D'ara en endavant, em dedicaré exclusivament a la teoria”, va declarar Handl, tot fent-se el suec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.