Opinió

A la tres

Només una petita mostra

“L'acord és només una petita mostra del que ens espera si el PP i el PSOE decideixen posar fi una vegada per totes al ‹problema catalán›

No podem dir que l'anunci de reforma constitucional fet pel president Rodríguez Zapatero ens hagi agafat per sorpresa. En primer lloc, si tenim en compte que el govern espanyol està virtualment intervingut en matèria econòmica, era d'esperar que la compra de bons feta pel Banc Central Europeu aniria acompanyada d'una sèrie de mesures restrictives de les quals el límit de despesa a la carta magna és només una petita mostra. Crec que és una bona notícia. Ja he expressat en aquest mateix espai que prefereixo una economia intervinguda per Brussel·les a la follia d'un estat que construeix autovies de peatge on no circula ningú o trens d'alta velocitat sense passatgers.

En segon lloc, tampoc no sorprèn que els dos grans partits espanyols es posin d'acord tan ràpid, quan es tracta d'un tema d'estat. És cert que el clima preelectoral pot fer pensar que aquests dos enemics polítics no es poden posar d'acord tan fàcilment, però ja veiem que si l'assumpte és estratègic per a Espanya, les diferències desapareixen. És un comportament digne d'admirar que també desitjo per als partits polítics del nostre país.

Més val que ens calcem, però, perquè no cal que us digui que Catalunya també és un tema d'estat per al PP i el PSOE. Aquest acord és només una petita mostra del que ens espera si tots dos partits decideixen posar fi una vegada per totes al problema catalán i completar el marc centralista i unitari definit per la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Ja us avanço el primer objectiu: el sistema d'immersió lingüística.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.