Opinió

de set en set

Els assassins en comptes del sàtrapa

Imatges esfereïdores les que han mostrat la premsa i les televisions amb presoners afusellats a Líbia. Els rebels es van donar un bany de sang eliminant les tropes lleials a Gaddafi amb l'excusa que eren estrangers, mercenaris, etc. No hi haurà sancions per a aquesta colla de brètols? Són revolucionaris els soldats de Jordània i Qatar camuflats, com s'ha afirmat en alguns mitjans de comunicació? Hi ha coses que no m'explico ni acceptaré mai, entre elles la brutalitat i escarment... El que havia estat un heroi per al seu poble, ara és el terrible dictador que durant 42 anys els va explotar. Molts dels que l'aclamaven són ara els que destrueixen els seus símbols. Tot plegat fa ferum de corrupció mentre els descontrolats campen imposant la seva llei, la dels kalàixnikov i la tortura.

De moment, els periodistes que defensaven la revolta ara van amb armilles antibales i tot es matisa. Els americans, britànics i francesos que van donar suport aeri als rebels ja es mouen com voltors parlant de les obres de reconstrucció, dels vells contractes i del tracte preferent que tindran en el nou escenari. No s'havia fet la guerra per aquest motiu?

Després dels desastres de l'Afganistan i de l'Iraq, on els occidentals acabaran sortint escuats com els va passar als soviètics al primer país esmentat, la cobdícia de les empreses del petroli, del gas i de les armes ha entrat en les espirals revolucionàries. A més, si els que han de substituir el sàtrapa Gaddafi són aquesta colla d'assassins –que exhibeixen les seves armes cada cop que aconsegueixen una posició prèviament bombardejada per l'OTAN– ho tenim clar. Quan es fan les coses tan malament, l'únic resultat possible és més misèria i desigualtats, tot i que les companyies de Wall Street s'enriqueixin encara més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.