Opinió

“Dorm”

Aquest és el consell que va donar fa uns mesos l'assessor del PP Pedro Arriola a Mariano Rajoy.

Arriola, avui principal assessor d'estratègia política del Partit Popular, ha estat criticat pel sector més dur de casa seva, que creu que està emprant estratègies de passivitat per portar Mariano Rajoy el 20 de novembre a La Moncloa.

En els darrers temps, Arriola s'ha allunyat radicalment d'aquella estratègia que va dissenyar ell mateix als anys noranta i que va donar bons fruits a José María Aznar. Era contundent i rabiosa i tenia com a lema “¡Váyase, señor González! ”...

Arriola aconsella que ara mateix el millor que pot fer el PP és fer una campanya “suau”. Quieta i sense sobresalts.

A Rajoy, les enquestes li són favorables i l'opinió generalitzada –fins i tot la dels socialistes– és que guanyarà les eleccions sense baixar de l'autobús. Arriola avisa que tal com està la situació política de l'adversari no cal prendre mal i és fàcil guanyar sense cap desgast innecessari.

Quelcom va fer l'actual president de la Generalitat, Artur Mas, el novembre passat i va sortir-ne ben parat.

Rajoy fa cas de l'assessor. El líder del Partit Popular fins avui ha demostrat que és prou hàbil per deixar passar el temps essent ambigu per no generar polèmiques que li restessin vots. Una habilitat que va demostrar en tot l'afer Camps i ha aconseguit que el personatge i l'afer hagin desaparegut de l'escena política.

Tot això està ben pensat i Rajoy té tots els vents a favor.

Amb tot, allò que li demanen ara mateix els que creuen que guanyarà són solucions ràpides per als problemes econòmics i laborals. En aquest sentit, els pronunciaments del PP són tímids.

Fins ara no hem vist ningú del PP disposat a abaixar els impostos i l'equip econòmic es mostra tant o més preocupat que l'actual govern per la manca de recaptació de diners. Quan guanyi el PP d'on sortiran els diners? Aquest fet pot provocar haver de tocar la despesa social i alterar el conflicte al carrer.

Fins aquest cap de setmana el PP no donarà detalls més concrets sobre com resoldre el problema de l'ocupació a Espanya. Ho farà en unes jornades a les Canàries. La clau, sens dubte, és recuperar l'activitat i per això cal estar despert i no adormir-se...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.