Opinió

la CRÒNICA

de figueres

Ganes de Santa Creu

A Figueres, i segurament a la comarca, fa dies que tothom té al cap les fires de Santa Creu. Hi ha ganes de fires! Però si hi ha algun despistat que no recorda les dates, segur que els preparatius que s'estan fent a la ciutat li han refrescat la memòria. Figueres s'està mudant, a la seva manera sòbria, i avui ja estarà tota la ciutat a punt. Amb els autobusos engalanats, els escenaris instal·lats, els domassos al balcó de l'ajuntament, les banderes noves i les banderoles en diversos carrers. El cert és que ja es viu ambient de preparatius des de la setmana passada, que es va començar a instal·lar l'envelat de la plaça Catalunya, la caseta d'Andalusia i les atraccions, entre d'altres.

Divendres, les barraques ja estaven a lloc –i a l'escenari li faltaven detalls– i aquests dies les entitats estan decorant la parada, personalitzant-la perquè ningú la confongui amb la del costat, fent els cartells amb els preus de les begudes i els entrepans, i segurament ultimant els torns entre els que els tocarà servir. Tot perquè quedi ben original i mirar d'endur-se el premi a la millor decoració, que dóna l'Embarraca't. Segurament, alguns figuerencs i figuerenques estan també apurant les últimes hores entrenant-se per aconseguir el millor resultat en la ingesta de flams, el concurs de trencar síndries amb el cap o el de crits orgàsmics.

Mentrestant, els més petits estaran esperant la festa de l'arbre, el Jugui, jugui, i d'altres estaran esperant sentir el pregó que ens prepara la Societat Coral Erato per aquest vespre, per acudir a les multitudinàries fires de l'1 de maig o per veure qui guanya les creus de maig.

Enmig de preparatius, el cap de setmana ja han estat en funcionament les atraccions de fires del recinte firal. Com una mena d'avançada, han posat la mel als llavis als que tenen més ganes de festa. Potser a algú se li ha fet estrany no veure les barraques obertes ni cap moviment a la ciutat. I és que les retallades han fet que les fires tinguin un cap de setmana menys. Però, en temps com els actuals, de crisi, segurament no passa res per reduir la despesa en festes, i probablement sigui el més lògic, també. I sobretot, això no vol dir que haguem de deixar de gaudir de la gresca. Avui comença una setmana intensa, que ha de servir com un parèntesi, com ja va passar per Sant Jordi. I com passa en l'espot que han fet la Bota Produccions i Tramuntana TV sobre l'Embarraca't, les fires atrauran tots els figuerencs i els no figuerencs a la música, la llum, el bullici, els somriures i l'espectacle. Tothom té ganes de Santa Creu!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.