Opinió

LA GALERIA

Alcalde Puigdemont

El sol fet de rellevar els socialistes, que s'havien fet el funcionament de l'Ajuntament de Girona a la seva mida, ja era complicat

Li ha passat a Xavier Trias a Barcelona i li passa a Carles Puigdemont a Girona. Ser alcalde d'una ciutat com Barcelona i Girona és un repte de primer nivell, però arribar a l'alcaldia després de trenta-dos anys en què la institució ha estat governada per una mateixa força política, el PSC en els dos casos, fa que el repte sigui encara superior. Trias, a Barcelona, l'ha superat amb nota i les enquestes diuen que si hi hagués avui eleccions les guanyaria amb encara més avantatge. Una cosa similar passa a Girona.

Carles Puigdemont, després de quatre anys com a cap de l'oposició per CiU, va guanyar una alcaldia que, des de la recuperació de les eleccions democràtiques en l'àmbit municipal, el 1979, havien ocupat Joaquim Nadal i Anna Pagans. Si Maragall ha estat el gran alcalde de Barcelona, tot i que Narcís Serra, Joan Clos i Jordi Hereu també han estat primers regidors de la ciutat, Nadal ha estat el gran alcalde de Girona. Això ja no ho qüestionen ni els seus màxims detractors, que en té i no pas pocs. El cert és que Nadal va agafar una ciutat deixada, trista, que no creia en ella mateixa i va tenir temps, diners i la sapiència i la voluntat necessàries per transformar-la. Que a alguns potser no els agrada, però que a la majoria, sí, encara que sempre la voldrien millor. Pagans va ser continuista respecte de Nadal, i aquest és per alguns el seu gran defecte i per d'altres la seva gran virtut.

El gran repte és ara per a Puigdemont. I l'ha afrontat bé. Era difícil perquè el sol fet de rellevar els socialistes, que s'havien fet el funcionament de l'Ajuntament de Girona a la seva mida, ja era complicat. A més, li ha tocat ser alcalde en època de grans obres començades però sobretot de vaques magres, el que dificulta iniciar-ne de noves. És evident que ara l'alcalde fa coses com les que criticava quan era oposició i que l'oposició demana maneres de fer que no practicava en absolut quan governava. Però al ciutadà, el que va a votar cada quatre anys, això li importa poc i s'equivocarà qui es dediqui a fer només política de retrets. Girona té reptes importants i un govern teòricament en minoria però ben lligat que els ha enfocat bé. Anit l'alcalde feia balanç. Avui l'oposició el criticarà. Però la gent del carrer que va saber reconèixer la transformació de la ciutat fa 30 anys, jutjarà Puigdemont pel que faci i, de moment, a molts els sembla bé el que fa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.