Opinió

LA GALERIA

L'ofec premeditat

Algú ha escrit que els que fan els números ja tenen clar que Catalunya serà independent i que actuen en conseqüència, i sembla ben bé així

L'N-II ha estat una fàbrica d'independentistes. I la manera com ha estat funcionant la Renfe, també. I la manca d'inversions del govern espanyol a Catalunya, especialment en infraestructures, encara més. Per això a ningú li hauria d'estranyar que la Cambra de Comerç de Girona hagi estat la primera a dir allò tan de sentit comú però que fins fa poc temps era inimaginable en una organització tan complexa i conservadora (en el bon sentit de la paraula) com aquesta: que es posen al cantó del que decideixi el poble català. Ja va començar una associació d'empresaris de noves tecnologies i acabarà fent-ho la Pimec i la FOEG, sobretot si impera el sentit comú i no s'escolten gaire la gent de Foment del Treball i la CEOE, tan lligada a interessos que no són sempre els mateixos que els del poble català. Però no n'hi ha prou amb tot això i els pressupostos de l'Estat han estat una nova ració del que ens espera si el país no fa un pas endavant. Mentre insisteixen a fer Aves multimilionaris que no connecten més que províncies i sostenen amb 200 milions d'euros les autopistes deficitàries de l'entorn madrileny sense el més mínim pudor, neguen inversions absolutament imprescindibles al nostre país. Algú ha escrit que els que fan els números ja tenen clar que Catalunya serà independent i que actuen en conseqüència, i sembla ben bé així, per molt que garli Felipe González, un home tan acostumat a dir la veritat que per això no som a l'OTAN. O sí que hi som? I que va governar tan bé que li van passar els GAL pel davant i no se'n va adonar. O sí?

En tot cas l'ofec econòmic i pressupostari és tan evident que no hi ha unionista que ho pugui defensar, per molt que la diputada Concepció Veray s'esforci a carregar culpes al PSOE, que les té totes, oblidant que Aznar va governar vuit anys quan la situació econòmica era bona. Ara només faltava que un govern del mateix color que aquell en què Álvarez Cascos era ministre i que va prometre el TAV subterrani, el tren convencional subterrani i l'eliminació del viaducte, digui que d'això res. Després de més de quatre anys de tenir una part de Girona desgavellada, un barri martiritzat com el de Sant Narcís i un parc desaparegut com el Central, ara diuen que es desentenen de tot. No, això té un cost i a les eleccions s'hauria de pagar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.