Opinió

opinió

La reforma del passeig Canalejas

L'article del Sr. Joan Ribas d'aquest passat diumenge ha posat de nou de manifest el que era evident. Els temps han canviat i ja no vivim els moments en què s'imposava una manera de pensar o veure les coses. Ara és un moment en què es prioritza, per damunt de tot, el debat. No hi ha una visió única de la realitat o de Girona. El que ha fet aquest consistori, i que s'hauria agraït que s'hagués fet abans, és proposar una idea, més o menys agosarada, enriquida, millorada. No és complicat entendre aquest canvi d'estil, encara que a algú li costi habituar-s'hi. Tampoc és comprensible aquesta mena de crida a determinades forces, no se sap quines, perquè vinguin a defensar una mena concreta de ciutat. El debat sobre el passeig Canalejas es va obrir de manera clara, transparent i sense afany d'imposar absolutament res. Va quedar clar a l'inici de la sessió amb els veïns. La crítica que es desprèn de l'article, entesa com a proposta o manera de veure les coses, serà escoltada pel consistori i presa en consideració, com tota la resta de les opinions que ens poden fer arribar. La presentació del projecte tenia la finalitat de recollir les impressions del ciutadans de Girona que volguessin opinar, perquè del resultat final en surti una síntesi vàlida per a tothom. Abans, les coses es plantejaven de manera diferent: s'imposaven i ja es procuraven les adulacions de cronistes i derivats per esmorteir el debat ciutadà. Avui hi ha debat, hi ha polèmica, hi ha discrepàncies. És el que volem: debatre, parlar. És del treball de tots, d'on ha de sortir la reforma a realitzar.

El passeig Canalejas fa anys que hauria d'haver estat reformat. És una injustícia amb els veïns, comerciants i usuaris d'una zona estratègica de Girona que s'hagi deixat estar, sense plantejar cap projecte. I ara que en proposem un, i que ho fem amb total transparència amb els veïns, al senyor Ribas no li està bé. Hi té tot el dret, i la seva opinió, juntament amb la dels veïns, serà considerada. El convido a formular al·legacions, a fer propostes per millorar la idea inicial. I no dubto que el resultat final, un cop s'hagi executat la reforma que haguem convingut, el satisfarà i hi podrà dedicar una crònica una mica positiva. Coses més insòlites s'han vist.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.