Opinió

I ARA QUÈ, URBANITA?

Discriminar el diferent

Es poden prohibir drets a qui no comparteix el nostre concepte de sexualitat?

Em molesta i m'irrita sentir comentaris contra els homosexuals cada cop que hi ha un petit avenç d'aquest col·lectiu estigmatitzat. Els últims han estat a partir del reconeixement a França dels matrimonis del mateix sexe, matrimonis civils, és clar, amb l'Església catòlica no m'hi fico perquè ni els entenc ni pretenc entendre'ls. El comentari, que no m'arriba exclusivament a través de sectors d'analfabets i de carques, és sobre el futur de la raça humana, que sense cap mena de recança podríem considerar una plaga. Alguns plantegen que els homosexuals danyaran l'espècie perquè afectaran els naixements si accedeixen a l'adopció de nens.

M'enerva el plantejament per l'atac que representa contra els febles, però sobretot pel que comporta. A algú dels que se senten afectats els obliguen a casar-se en un ritu amb una persona del mateix sexe? Es poden prohibir drets a persones que no comparteixen el nostre concepte de sexualitat? Convé a la societat la discriminació per raons injustificables?

Són les preguntes tòpiques de base, però que es repeteixen cíclicament cada cop que una parella homosexual apareix a la televisió o es fa un petó en públic. Que jo no en sigui partidari fa que em pugui permetre la llicència d'actuar contra els que no són de la meva corda? El món no és únic ni indivisible sinó que, sortosament, s'obre a altres mirades que sovint disten de les que nosaltres consideraríem que són les apropiades. L'objectiu seria fer dubtar tots aquells que neguen l'evidència d'una transformació en els costums. Han passat moltes coses, hi ha hagut moltes revolucions, però en essència continuem víctimes dels prejudicis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.