Opinió

Els pares que rebutgen la immersió es querellaran contra Rigau “per prevaricació”

Convivencia Cívica demana a la Fiscalia que actuï contra el Govern per “desobediència” a les sentències i requeriments sobre el català a l'escola

Els pares que s'han mostrat contraris a la immersió lingüística i formen part de l'entitat Convivencia Cívica han decidit presentar una querella contra la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per “prevaricació”, en considerar que la seva resposta política a les sentències sobre el català a l'escola és contrària a la llei i ella ho sap. Així ho ha explicat el portaveu de Convivencia Cívica, Francisco Caja, després de reunir-se amb el grup del PPC al Parlament i abans de fer-ho amb el de C's. Caja, a més, ha avançat que la seva entitat instarà a Fiscalia perquè “actuï contra en Govern” de la Generalitat per “desobediència i desacatament” de les sentències i requeriments judicials sobre la immersió.

Les mesures cautelars decretades pel TSJC demanant que les escoles on estudien els fills de cinc famílies demandants imparteixin un 25% de les classes en castellà, han provocat un revifament de les reclamacions de Convivencia Cívica. És per això que Francisco Caja, acompanyat de sis membres més de l'entitat, s'ha reunit aquest dijous al Parlament amb diputats del PPC i de Ciutadans per demanar-los fermesa i que forcin el Govern de Catalunya a “complir amb la llei i les sentències judicials”. Caja ha explicat que havia demanat també veure's amb el grup parlamentari del PSC però els socialistes ho han rebutjat.

A la sortida de la reunió amb els populars, Caja s'ha avingut a parlar de manera informal als periodistes i ha explicat els passos que la seva entitat pretén seguir després de les mesures cautelars decretades pel TSJC. En aquest sentit, ha detallat que els pares “afectats” tornaran a acudir als tribunals, ara per a “querellar-se contra Irene Rigau, com a consellera i signant de les mesures preses després de les sentències rebudes”. Segons Caja, la titular d'Ensenyament podria estar incorrent en “un delicte de prevaricació” perquè “ella sap que la seva acció de Govern no s'ajusta a la llei”.

D'altra banda, el portaveu de Convivencia Cívica ha avançat que la seva entitat intentarà presentar-se en aquest procés judicial que ara iniciaran els pares “com a acusació popular”. Però la seva batalla legal com a associació va més enllà i ja preparen un escrit per instar “al ministeri Fiscal a actuar contra el Govern del seu desacatament, insubmissió i desobediència judicial” davant els requeriments que s'han emès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia