Opinió

Keep calm

Els diaris de demà

Votem en funció del que ens convé que es llegeixi aquí

No m'estranyaria gens que ja tinguessin fet el titular de demà, els diaris de Madrid. Seguint aquella màxima de l'argot periodístic que diu “que la realitat no t'espatlli un bon titular”, aquesta nit les calculadores de les redaccions de molts mitjans de comunicació –la majoria d'allà, però també algun d'aquí– trauran fum per trobar la fórmula que demostri matemàticament que el sobiranisme es desinfla a Catalunya.

Com que segurament no els sortiran els números en comparació amb les darreres eleccions europees de fa cinc anys –el creixement de l'independentisme aquests darrers anys ha estat exponencial– s'agafaran a les darreres eleccions catalanes, les del 25 de novembre de 2012, en les quals més de dos milions de ciutadans van donar suport a forces polítiques que defensaven el dret a decidir, una xifra difícil de repetir en nombres absoluts. No ho compararan, doncs, amb les darreres europees ni sumaran percentatges que no reforcin la seva tesi. Tan interessant que seria que sumessin els resultats del PSOE i el PP a Catalunya per adonar-se de fins a quin punt són residuals aquí els dos grans partits majoritaris de l'Estat. O que analitzessin com és que els partits més netament independentistes guanyen suport –si és que es confirmen les enquestes–. Només els preocuparà sumar les xifres necessàries per dir que, respecte a les darreres eleccions, el sobiranisme ha perdut força a Catalunya.

Només hi ha una manera de desmentir els titulars de demà: anar a votar avui i fer-ho en clau nacional, que al cap i a la fi és el que fan tots els països normals. Ho diuen els analistes i tenen raó: no hi ha unes eleccions europees sinó 28 eleccions estatals, i només així es poden interpretar els resultats d'aquesta nit. Actuem amb sentit de país i votem en funció del que ens convé que es llegeixi aquí. I confiant, és clar, que els nostres eurodiputats ho traslladaran allà on toca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia