Opinió

De set en set

Queda algú?

Al barri madrileny on hi ha el carrer Ferraz hi va haver diumenge a la tarda una avaria elèctrica i així, doncs, la seu del PSOE va quedar sense llum poc abans de conèixer-se els resultats de les eleccions europees. A la seu del PSC a Barcelona, al carrer Nicaragua, aquest mateix diumenge no funcionava l'ascensor. Potser aquestes circumstàncies més o menys atzaroses conviden a un simbolisme massa simplista, però, en fi, és evident que fa temps que el PSOE es mou a les palpentes i que l'ascensor del PSC, en tot cas, no fa res més que baixar. El resultat d'aquestes eleccions europees ha estat demolidor per als socialistes de l'Estat espanyol (però tampoc gaire bons a la resta de països, d'una manera extrema a França, on el triomf de la ultradreta és més que inquietant) i Rubalcaba ja ha anunciat la sortida. Tanmateix, si no hi ha novetat, Pere Navarro no ha mostrat cap intenció de dimitir. Més encara. Consumat el desastre, l'única autocrítica del seu discurs va limitar-se a considerar “la necessitat de millorar la manera d'explicar les nostres posicions”. A més, va persistir en la idea de construir un nou PSC. Ho tindrà fàcil perquè no hi quedarà ningú. De moment, més que construcció, hi ha destrucció. Navarro, però, potser és un nietzscheà que afirma que allò nou s'ha de construir forçosament sobre runes.

No crec en la veritat del tòpic que una imatge (o una successió d'imatges) val més que mil paraules pel que fa a la seva potència significativa. Diumenge a la nit, però, en vaig veure unes que deuen valer-ho. Van ser enregistrades per un càmera de TV3 a les dependències del PSC i es van emetre en directe a les 23 hores: només tres o quatre persones hi deambulaven com fantasmes. Potser hi havia més gent en un altre espai. No sé si gaires, però si n'hi havia més sempre es podrà argumentar sobre les males intencions de TV3 en posar aquestes imatges en relació contrastada amb les relatives a les seus de CiU (tot i perdre) i ERC. Sí, les imatges es trien i mai no són innocents, però a vegades són inapel·lables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia