Opinió

Pel broc gros

El canvi de retrats i els privilegis perduts per una abdicació

Tura Soler / tsoler@presencia.cat

Comptant que de municipis ja n'hi ha 8.119, ja es veu la dimensió de la feinada i el dineral que suposarà substituir les fotografies

na de les conseqüències que, sense ser analista, politicoleg, estadista ni borbonoleg, pot veure tothom és que s'hauran de retirar les milers i milers de fotografies de Joan Carles I. No les que circulen per tot arreu d'ell amb un búfals abatuts o un elefant esterrossat al costat d'un individu vestit d'explorador que sempre he tingut curiositat de saber ben bé qui és. No vull dir aquestes que suposo que circularan per la xarxa mentre Google no es vegi obligat a treure-les per vulneració d'algun concepte de la intimitat de Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias, la persona. Vull dir aquestes fotografies oficials on es pot veure en Joan Carles I, el Rei, amb posat seriós i digne (encara que sembla que se li escapi el riure per sota el nas) que hi ha penjades a tots els despatxos de tots els departaments i a les sales de plens de tots els ajuntaments del territori estatal. Comptant que de municipis ja n'hi ha 8.119, ja es veu la dimensió de la feinada i el dineral que suposarà substituir les fotografies de Joan Carles I per les de Felip de Borbó i Grècia (almenys no arrossega tants cognoms), el successor de la Corona, que resulta que farà reina a una experiodista. Qui ho havia de dir! Espero que algú amb capacitat comptable (jo no m'hi veig amb cor) faci els comptes del que costarà aquest canvi de retrats de pare a fill.

I una altra conseqüència que se m'acut que pot comportar l'abdicació de Joan Carles I és que si deixa de ser Rei perdrà els drets “d'inviolabilitat i irresponsabilitat” penal que li atribueix la Constitució? O de la mateixa manera que es conserven els títols honorífics i les escortes es manté el blindatge davant els tribunals? Perquè en cas que Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias, perdi aquest privilegi, els jutjat de Madrid que estudia la demanda de paternitat que ha presentat Albert Solà, el veí de la Bisbal d'Empordà que està convençut que la sang borbònica corre per les seves venes, no la podrà desestimar esgrimint l'argument (que ja va servir per desestimar una demanda anterior) que la inviolabilitat que gaudeix el rei pels procediments penals també es pot aplicar als procediments civils. Mira si n'arriba a portar de problemes aquesta abdicació!!!!


U



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia