Opinió

Keep calm

‘Good bye, Jordi'

Si algú ha estat de viatge desconnectat, arribarà a un país nou, més lliure

La pel·lícula Good bye, Lenin! explica la història d'una dona en coma durant la caiguda del mur a qui, un cop es desperta, li amaguen la realitat perquè una excitació no li perjudiqui la salut. Si algun familiar pujolista ha estat de vacances desconnectat, arribarà a un país nou, així que us haureu d'inventar un TN en què Pujol sigui encara molt honorable, si no voleu desmuntar-li la il·lusió que vam viure a Camelot. Però feu-li entendre que, en tot cas, el país és més lliure des d'aquest estiu. Ho va escriure Pujol ens els pamflets llançats al Palau de la Música el 19 de maig del 1960 davant la visita de Franco: “L'home que aviat vindrà a Barcelona, ha escollit com a instrument de govern la corrupció. Ha afavorit la corrupció. Sap que un país podrit és fàcil de dominar, que un home compromès per fets de corrupció econòmica o administrativa és un home presoner. Per això el règim ha fomentat la immoralitat de la vida pública i econòmica. Com es fa en certes professions indignes, el règim procura que tothom estigui enfangat, tothom compromès. L'home que aviat vindrà a Barcelona, a més d'un opressor, és un corruptor.”

Per això, fins que no s'ha plantejat el gran repte, no ha sortit tota la merda? Per això Pujol va evitar anar més enllà? Per això factors aliens al sistema com ERC al govern i Laporta al Barça van molestar tant? Com es controla una província rebel? Per les armes o corrompent les elits. Ens ho diu Pujol. I va caure en la trampa o ho va practicar o no ho va saber evitar. El temps dirà. Però tot el que sigui eliminar la corrupció ens fa més lliures, per molt que ens hauria de caure la cara de vergonya que ens l'assenyalin des de fora, si no fos que ho han fet quan els ha interessat. Perquè al país hi ha hagut massa connivències, també als mitjans, i perquè no ser un país normal ens ha acomplexat davant el que es pogués interpretar com un debilitament nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia