Opinió

Keep calm

Estat... d'ànim

Cal canviar el marc mental deixat per la tesi que no es votarà el 9-N

De la mateixa manera que 9 de cada 10 dentistes recomanen xiclet sense sucre, 3 de cada 4 tertulians asseguren que no hi haurà consulta el 9-N. I, certament, s'ha instal·lat a l'ambient la tesi que no es farà el referèndum anunciat pel govern i per CDC, UDC, ERC, ICV, EUiA i la CUP. I aquesta no és la millor manera d'afrontar el trimestre més decisiu. Si no estem convençuts que hi haurà consulta, malament rai. La batalla de l'opinió pública és molt important i, un cop posada en marxa la maquinària, el govern i els partits espanyols, i els mitjans de comunicació amb seu a Madrid estan imposant el relat que la consulta és inconstitucional i, per tant, és il·legal. I que Artur Mas no acceptarà fer una consulta il·legal. Ergo, no hi haurà consulta i el que farà el govern serà un teatret, sabent que no es podrà votar perquè Rajoy la durà al TC i quedarà suspesa. És normal que l'administració, els partits i els mitjans de comunicació del Madrid del poder imposin aquest relat. També que fomentin el desànim pel suposat mal ritme d'inscripcions a la V o amb el cas Pujol.

Ara bé, que a Barcelona alguns consellers, com la vicepresidenta Ortega, alimentin la sensació que no es votarà, crea un estat d'ànim que afebleix. I, sobretot, donant preeminència al Constitucional, donen munició als contraris a la consulta dins de Catalunya per desacreditar la llei catalana, fet que permetria boicotejar les urnes i restar-li les condicions democràtiques homologables si, finalment, s'opta per ignorar el govern espanyol i exercir la sobirania. El problema de la consulta no és l'Estat. El problema és que no hi hagi ni una sola persona a Catalunya que pugui al·legar amb raó falta de garanties democràtiques. Per tant, s'imposa un canvi de marc mental i que no siguin els mateixos partits que van pactar la pregunta els que li neguin a Catalunya la legalitat, la legitimitat i la sobirania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia