Opinió

FERRAN PUIG

“La planta s'ha de desestimar”

Confia que el polèmic projecte no s'executarà

De la feina feta, destaca l'adjudicació de la nova xarxa d'aigua

Aquest mandat ha
estat molt condicionat per la polèmica de la planta de triatge d'escombraries. Mantenen l'esperança que no es construeixi al lloc previst pel Consell Comarcal?
Sí, sí, creiem que el projecte s'ha de desestimar. Hem fet la nostra feina, hem fet saber les contradiccions que hi ha i ara estem pendents del nou pla de residus de Catalunya fins al 2020. En els esborranys la planta no hi apareix com a prioritària.
No sé si aquesta qüestió els ha fet gastar més energies del compte. Del programa, han pogut fer realitat força coses?
Sí, hem fet força feina. És cert que ens han quedat coses al tinter, però no ens podem queixar. A la planta, efectivament, hi hem hagut de dedicar molts esforços perquè som un ajuntament petit. Ens ha quedat pendent el viver d'empreses per manca de finançament. Mirarem de deixar-ho encarrilat per al pròxim ajuntament. El mateix passa amb la borsa d'habitatge virtual.
En quin moment es troba la redacció del pla general?
Tenim aprovat l'avanç del pla i ara falten les modificacions tècniques i les aportacions que facin els veïns. Ens ha sorprès l'enorme burocràcia que comporten aquests tràmits, que acaben sent molt lents. Però podem dir que ja el tenim encarrilat, després que fos un tema pendent d'anys i anys. Era la proposta més important del nostre programa i el deixem a punt perquè el segueixi treballant el pròxim ajuntament. A més, l'avanç del pla l'hem treballat conjuntament l'equip de govern i l'oposició, de manera que guanyi qui guanyi (comptant que només ens presentem nosaltres i CiU) no hi haurà grans canvis. És un projecte de
poble i els dos grups ho hem entès així.
Ha esmentat la burocràcia administrativa. És el que més l'ha sorprès?
Burocràcia i fins i tot alguns interessos per part d'actors polítics, en l'àmbit local. No dic que hi hagi corrupció –i molt menys, corrupció que es pugui demostrar– però sí que veus gent que s'ha ficat en llistes perquè li han promès no sé què. Això acaba afectant la vida municipal, tant si es guanya com si ets a l'oposició.
Vostès han tingut alguna topada amb el Consell Comarcal. També els ha decebut, el Consell?
No, no. En línies generals és un ens que ens ajuda molt a tots els municipis. L'única topada ha estat amb la planta de triatge. Amb tota la resta estem contents del Consell Comarcal.
Abans ha comentat temes pendents. Digui'm ara la feina feta de la qual se senti més orgullós.
La inversió més important del mandat (475.000 euros) haurà estat la nova xarxa d'abastament d'aigua potable, que era una mancança de fa molt de temps. Ja està adjudicada i han de començar les obres ben aviat. El termini per acabar-ho és de sis mesos. Serà una millora molt gran en el servei que es dóna. Ha estat una inversió que ens ha condicionat tot el mandat i que no teníem prevista en el programa (ni nosaltres ni l'oposició). Un altre condicionant va ser el pla econòmic i financer que vam haver d'afrontar els dos primers anys, és clar.
Ara la situació financera és millor?
Sí, ara tenim un nivell d'endeutament de menys del 10 %. A banda dels interessos que hem anat pagant, cada any hem amortitzat uns 20.000 euros. En ser un deute baix, ens dóna la possibilitat de demanar crèdits, si fes falta.

Tornarà a ser candidat.
Ferran Puig, empresari de 33 anys, el 2011 va encapçalar la llista associada a ERC que va tallar l'hegemonia de CiU a Sant Jaume. El maig que ve en tornarà a ser l'alcaldable, però ha avisat que no vol estar en aquest càrrec més de dos o tres mandats. Des del 2012 és el president comarcal d'ERC a la Garrotxa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia