Opinió

Espanya ens estima

Les “males llengües”, fonts de l'‘ABC'

La caverna mediàtica espanyola aprofita qualsevol oportunitat per desprestigiar el procés sobiranista i els actors que el fan avançar. El govern de la Generalitat, amb Artur Mas al capdavant, és una de les seves dianes preferides. Un dels dards d'aquesta setmana és una notícia publicada al diari ABC per la redactora de política catalana María Jesús Cañizares. Les seves redaccions són habitualment articles d'opinió amagats rere l'aparença d'una notícia.

A La diplomàcia exterior de Mas suma un nou fracàs als EUA, publicat dilluns, Cañizares s'acarnissa contra la internacionalització del procés, amb l'excusa del darrer viatge de Mas, afirmant que a fora ningú fa cas al president de la Generalitat. Parla de la conferència que va fer a Columbia, organitzada per Xavier Sala i Martín, en què “el dirigent autonòmic va poder esplaiar-se a gust amb el seu proselitisme independentista”. Després també fa referència a la despesa dedicada a les delegacions exteriors per finalment afirmar que “les males llengües expliquen que els articles i les entrevistes de Mas a la premsa internacional es fan pagant prèviament, cosa que la Generalitat nega”.

Les respostes no es van fer esperar a Twitter. Entre d'altres el corresponsal a Madrid de Le Figaro, Mathieu de Taillac, que afirmava irònicament: “Jo sempre espero el xec!” i l'editor de Politico Europe, el belga Florian Eder, que piulava: “Indignant. I el truc de les males llengües és senzillament periodisme pobre.”

I ara, com els franquistes!

Dijous 23, Sant Jordi, l'entitat espanyolista Societat Civil Catalana celebrava un any de vida en un acte al Teatre Principal de Barcelona. El seu vicepresident segon, José Rusiñol, durant la seva intervenció va estar especialment enginyós: “Tots els nacionalismes essencialistes tenen la mania d'entrar a Barcelona per les nostres avingudes. Sé que el context no és el mateix. Uns van entrar per la Diagonal i ells pretenen entrar per la Meridiana”, en referència a la mobilització que prepara l'ANC per a la propera diada de l'11 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia