Opinió

Espanya ens estima

L'estelada i la llengua
en l'inici de la campanya

Quin és el percentatge de classes en castellà que cal impartir a Catalunya? Qui ho ha de decidir? Contestin primer la segona pregunta. Sempre acabem al mateix lloc. El gran debat és el de la sobirania. La prioritat en aquest país no és destruir el model d'immersió lingüística. Si en algun moment els catalans considerem que el model no funciona prou bé, ja el canviarem.

Durant el ple de dijous al Parlament, mentre es debatia una moció al voltant del col·lectiu de joves extutelats, el diputat popular Fernando Sánchez Costa va aprofitar el seu torn per parlar sobre la llengua i repartir a tort i a dret: “Vull expressar el meu fàstic infinit per la manipulació constant que la Generalitat i els seus satèl·lits mediàtics estan fent de la nostra política a favor del bilingüisme des de l'inici de la legislatura.” Caldria que expliquessin bé què vol dir per a ells defensar el bilingüisme. Potser amb el que va dir just després ens queda més clar: “Un sent la sensació de rebeldía interior, de ganes d'insubmissió davant del català. I al senyor Junqueras jo li diria, menys passetjos per la Fira d'Abril i més estimar la llengua dels meus pares. O és que volen que tothom parli el castellà com el parla la senyora Rovira, com si fos una llengua estrangera?” Parlar un castellà amb accent català i amb alguna catalanada és terrible i és com si parléssim una llengua estrangera. Ara bé, no sembla que sigui un problema que hi hagi gent que no entengui el català, no el parli o el trepitgi com ho fa ell o la seva presidenta. Cal que tots parlem millor el català, el castellà i com a mínim una tercera llengua, però el com el decidirem nosaltres i no l'Estat espanyol.

D'altra banda, Societat Civil Catalana vol fer treure 323 estelades que voleien als municipis catalans perquè així ho van decidir per majoria els plens dels ajuntaments. Aquesta és l'altra prioritat de l'espanyolisme: prohibir manifestacions i fer treure banderes que ha decidit posar la majoria del poble. Si també és la vostra, ja sabeu qui heu de votar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia