Opinió

FLORS I VIOLES

No pas una edició més

Les senyores que, atiades per Maria Cobarsí, portaven plantes a la Casa de Cultura no pretenien fer art floral

Això dels 60 anys queda bé, arrodoneix, però en realitat no és gaire rigorós amb el calendari. Els anys anteriors al 1958, quan va començar com a tal l'exposició a Sant Pere de Galligants, no sé si es poden afegir a la història de Temps de Flors. El grup de senyores que, atiades per Maria Cobarsí, portaven unes plantes a la Casa de Cultura o a la Sala de Descans del Teatre Municipal, o guarnien el balcó, no crec que pretenguessin fer ciutat o desenvolupar l'art floral. Elles, satisfetes perquè havien guanyat la Guerra Civil, perquè la processó del Divendres Sant era cada vegada més llarga, perquè “sembla que canviaran el senyor bisbe: el Dr. Cartanyà no s'aguanta!” i per altres notícies de rigorosa actualitat, cercaven motius per trobar-se i parlar de fets tan o més importants que els citats. A la cafeteria, encara no hi anaven: “I ara!” Era cosa dels marits. La seva monòtona vida no donava per a més.

He de dir que no tinc res en contra de la celebració, que la trobo molt bé i que, com tots els gironins que hi hem tingut alguna cosa a veure, segueixo les notícies, els fets i les incidències de la setmana de Temps de Flors, miro preocupat els espais fins a l'horitzó, ennuvolat o no, escolto el temps –en català– i cerco qui m'acompanyi a veure una dotzena de llocs clau. Pel pla encara em defenso caminant; ara bé, pels nobles, històrics i empedrats carrers de la Girona vella, tinc dificultats.

Pensar que hi ha gironins –pocs– que no ho troben interessant! “Flors i més flors. Què vols?”, diuen pregonant la seva falta de sensibilitat per la bellesa, la naturalesa i l'art. L'exposició d'enguany serà per recordar! En cada edició, hi ha algun expositor que assoleix el doctorat. La perfecció és la norma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia