Opinió

Espanya ens estima

Fins quan ha de durar la broma?

La llengua, els símbols, la seguretat i els toros. Renoi, quina setmana! Espanya, com sempre, a favor de la nostra llibertat. Malauradament, com ja he repetit diverses vegades, sempre hi ha material abundant per omplir aquesta humil columna. Hi ha setmanes que cal rebuscar més i d'altres, menys. De tant en tant, alguna de les notícies de portada acaba formant part de la secció. Avui, però, la puc omplir només amb els temes principals d'aquests darrers dies, i encara em mancarà espai. Les conteses electorals que es decidiran el 24-M a diversos punts de l'Estat espanyol hi deuen haver ajudat. Alguns deuen pensar que dominar i sotmetre Catalunya dóna rèdit electoral. No em veig capaç de negar-ho.

La democràcia espanyola ens imposa un 25% de castellà a les escoles en contra del que volem la gran majoria de catalans, que, equivocats o no, pensem que el nostre model funciona. A més a més, el ministre Wert afirma als passadissos del Congrés que “la situació del castellà en el sistema d'ensenyament, limitat a una utilització no vinculant, com el de qualsevol llengua estrangera, és comparable a la situació del català en aquestes èpoques que tant els agrada recordar”. Una cantarella indigna que hem hagut d'aguantar massa sovint. Aquest cop amb la sornegueria habitual d'aquest ministre impresentable. El 12 de setembre del 1993, la portada de l'ABC deia: “Igual que Franco però a l'inrevés.”

El Parlament també va decidir, encertadament o no, prohibir els toros a Catalunya. Ara, la llei de patrimoni cultural immaterial de Wert, que podria imposar que tornessin les curses de braus al nostre país, ha passat el darrer tràmit parlamentari. Quina autonomia, la nostra!

Molts municipis catalans van decidir per àmplia majoria dels seus plens penjar la bandera estelada a l'ajuntament. Després de la denúncia de Societat Civil Catalana, la Junta Electoral Central n'ha ordenat la seva retirada. El secretari de la junta d'aquesta entitat espanyolista, José Domingo, afirmava divendres en roda de premsa: “És com un acord municipal que legalitzés la pena de mort. Això significa que en aquest ajuntament es poden executar delinqüents?” Si fa no fa, el mateix. Penjar una estelada a la casa de la vila, matar una persona.

Avisava a l'inici que em faltaria espai. Boicot a la seguretat? Potser millor que avui no parli de Fernández Díaz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia