plaça major

Falangistes i socialistes, gent d'ordre

Aquest escenari no és bo per al PSC; recorda el de la Loapa dels anys 80, quan els socialistes es van quedar sols a Catalunya fent costat al govern espanyol

L'endemà de la consulta d'Arenys de Munt, i arran d'algunes ximpleries que havien dit destacats dirigents socialistes, Àngel Colom va fer unes declaracions amb les quals estic totalment d'acord, tot i que li van comportar insults per part de la llopada socialista. Colom va situar en el mateix bàndol falangistes i socialistes en la seva oposició a les consultes locals sobre la independència. No sé de què es queixen, ja que es tracta ben bé d'això: falangistes i socialistes s'oposen al dret dels catalans a decidir en llibertat el seu futur, tots dos situen la legislació espanyola per damunt del dret d'un poble a autodeterminar-se, tots dos posen la unitat d'Espanya per sobre de la sobirania de Catalunya, tots dos defensen els interessos espanyols abans dels catalans. Les diferències, per tant, són simplement de matís.

Els fets d'Arenys deixen ben clar que Espanya continua sent un estat que protegeix els feixistes i persegueix els demòcrates. Ho demostra Carme Chacón quan, després de posar en el mateix sac els partidaris dels puños i les pistolas i els defensors de les urnes i les paperetes, va afirmar que els catalans eren «gent d'ordre» que rebutgen els «extremismes», unes paraules que subscriuria el mateix Franco. No cal oblidar que en l'anterior règim els extremistes eren els partidaris de la democràcia i que la gent d'ordre eren els defensors del règim. Ara, els socialistes s'han convertit en els defensors de l'actual règim, hereu de l'anterior, arrenglerats amb el PP, Cs, UPD i la Falange, i encapçalen la croada antiautodeterminista a Catalunya; són, com ja vaig dir en un article anterior, «l'enemic nacional a batre». Quina credibilitat té el seu catalanisme quan són els primers d'aliar-se amb els populars, no tan sols al País Basc sinó a Catalunya, en tots els ajuntaments per evitar que prosperin les mocions a favor de les consultes sobre la independència?

L'escenari no és bo per al PSC; recorda el de la Loapa dels anys 80, quan els socialistes es van quedar sols a Catalunya fent costat al govern espanyol, cosa que els va suposar successives patacades electorals, per això insulten i tracten els sobiranistes d'il·luminats, però no impediran que l'independentisme, amb Reagrupament, faci un gran resultat en els comicis del 2010 i que arribi el dia que una majoria de diputats proclamin la independència de Catalunya al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.