Opinió

Keep calm

Pangea

Canvia la geologia, canvien els ‘sapiens'... i ens creiem que no canviaran les fronteres?

Diumenge a la nit, després de tots els especials sobre el referèndum de Grècia, vaig anar a parar a un documental de la BBC que explicava com la placa africana s'apropa a l'euroasiàtica, de manera que d'aquí a uns milions d'anys les illes Balears poden acabar sent una serralada com l'Himàlaia i el centre d'Europa, un gran desert. Sí, la geologia canvia. Ja sé que els temps geològics no són els temps polítics, però el mateix dia en què semblava que el futur de la humanitat passava per Grècia, els diaris explicaven la portada de Vanity Fair, on apareix Bruce Jenner, exatleta olímpic nord-americà, reconvertit en transsexual i amb el titular “call me Caitlyn”. Als Estats Units, la pàtria de John Wayne, el Tribunal Suprem ha aprovat el matrimoni gai a tot el país. Els sapiens canvien. Fa uns dies es van implantar amb èxit dos elèctrodes al cervell d'un malalt d'esquizofrènia per controlar-li la malaltia. La ciència canvia. L'invent de la impremta de Johannes Gutenberg ha marcat cinc segles de la història de la humanitat, perquè la informació ha anat en una sola direcció i les opinions públiques s'han pogut controlar amb més facilitat. Però Tim Berners-Lee va donar vida als webs, Mark Zuckerberg a Facebook, Jack Dorsey va parir Twitter i l'era industrial va morir.

Que Grècia es rebel·li contra l'immobilisme és normal. Que es trenquin les costures dels partits catalans en l'eix nacional i en l'eix social és normal. No és l'apocalipsi. Estem en una transició de fase a tot el món. Canvien les roques i no canviaran unes fronteres que ja no existeixen en part? Creiem que el poder seguirà igual? Tot canvia i el món s'adapta als canvis. Fins i tot Mariano Rajoy sisplau per força. O sigui que no feu cas de les plagues d'Egipte que ens anuncien. Àfrica és a uns pocs milions d'anys de topar amb Europa i al PP li preocupa que pengin l'ikurrin a l'ajuntament de Pamplona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia