Opinió

Xocolata

Senyals diplomàtics

En la diplomàcia els detalls acostumen a donar moltes pistes

La diplomàcia és l'imperi del fets. No és una cosa inha­bi­tual sen­tir dis­cur­sos i decla­ra­ci­ons en una direcció i actu­a­ci­ons en direc­ci­ons opo­sa­des. En vam veure fa poc un cas para­digmàtic en l'actu­ació russa a Ucraïna, on el dis­curs negava tota relació amb les milícies que actuen a la zona pro­russa i l'acció va aca­bar amb l'annexió de Cri­mea.

Per això, en les rela­ci­ons inter­na­ci­o­nals els detalls i els com­por­ta­ments acos­tu­men a donar senyals inequívocs de cap a on van els trets. I en el món de la diplomàcia res no és casu­a­li­tat. No és casual que l'endemà que el govern espa­nyol anunciés que bus­ca­ria l'anul·lació judi­cial de la nova con­se­lle­ria d'Afers Exte­ri­ors, Rela­ci­ons Ins­ti­tu­ci­o­nals i Trans­parència, el seu titu­lar, Raül Romeva, fos rebut pel cònsol nord-ame­ricà a Bar­ce­lona.

No és casual que, enmig d'una ofen­siva diplomàtica espa­nyola de llarg abast –que ja fa anys que dura– per con­tra­res­tar les tímides acci­ons cata­la­nes en l'àmbit inter­na­ci­o­nal (el Diplo­cat ho ha patit de forma directa i con­ti­nu­ada) i pres­si­o­nar can­ce­lle­ries i governs perquè tan­quin la porta a tot con­tacte amb Cata­lu­nya, el pre­si­dent Puig­de­mont acon­seguís reu­nir la flor i nata de la repre­sen­tació diplomàtica a casa nos­tra per dir-los de manera directa i explícita que Cata­lu­nya ha posat la directa per esde­ve­nir un estat inde­pen­dent. Bons senyals diplomàtics



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.