Opinió

Keep calm

El pacte de l'ós Yogui

I si Pedro Sánchez ha pactat primer amb ‘Rivera-Bubu' perquè els militants no tinguin por del PP?

Cada dia que passa sembla que estiguem més a prop del pacte de l'ós Yogui. El copyright és de Joan Plans, expert en estratègies i negociacions d'Esade. Apunteu la tècnica terapèutica de la “dessensibilització sistemàtica”, que s'aplica per tractar fòbies. Imagineu que teniu por dels óssos. Com ho tractaria la psicologia? Doncs fent perdre la por a poc a poc. Primer hauríeu de veure un ós de lluny. I arribaria un dia en què seríeu capaços d'estar amb un osset petit i bufó. Com el Bubu, l'entranyable amic de Yogui a Jellystone, dibuixat per Hanna-Barbera, que eren Joseph Hanna i William Barbera. Amb el pas del temps, ja seríeu capaços d'acceptar l'ós gros, Yogui. Bé, ara imaginem que Pedro Sánchez –o els seus barons, és igual– sempre han volgut la gran coalició. Perquè a ells qui els fa por de veritat és Podem. A qui tenen fòbia és a Pablo Iglesias. I als independentistes. Populistes i separatistes! Quina por! Però, és clar, els seus votants i militants, a qui tenen fòbia és al PP. Tants anys de blaus o vermells, oi?

Doncs si Pedro Sánchez volia arribar a l'última setmana de negociació amb opcions de pactar la gran coalició, però amb ell al capdavant, ha fet la negociació perfecta. Primer pacta amb Ciutadans, amb l'ós petit i bufó i modernet. Consulta la militància. Li diuen que sí. I ja han perdut la por de l'ós! Després del pacte amb Bubu, queda pactar amb Yogui. I Bubu ja està reclamant a Yogui que s'assegui a taula. Però Rajoy-Yogui no sap una cosa. Que quan plantegi a Sánchez que ell va guanyar les eleccions amb 123 escons i, per tant, ha de presidir el govern, Bubu-Rivera i el líder del PSOE li trauran el seu pacte de sang... que suma 130 diputats. 130 a 123. Potser aleshores el PP dirà que no. Potser Rajoy no voldrà. Però, davant del risc que les eleccions ho deixin tot com estava, davant de la por escènica de deixar el quart estat més poblat de la UE uns quants mesos més en funcions per res, davant la por de tot un sottogoverno de perdre la feina, què farà Yogui?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia