Opinió

LA GALERIA

‘Pla vs Welles', en Pere, en Pau i Les Anxovetes

La base del guió és el suposat diàleg entre Pla i Welles a La Gavina. La dificultat: que no se'n sap res, del que van parlar

El festival Girona A Cappella fa cinc anys que porta la veu a diferents racons de Temps de Flors i posa a l'abast del gran públic grups vocals de casa nostra, del país i també internacionals. Enguany, han decidit fer un pas endavant programant una obra de teatre musical amb cançons de Les Anxovetes i The Hanfris Quartet, que acompanyen la suposada conversa que fa més de cinquanta anys van mantenir a
La Gavina de s'Agaró Josep Pla, el nostre escriptor més popular, i Orson Welles, un dels cineastes més poderosos de la història del setè art, amb obres mestres com Ciutadà Kane o El tercer home. En Pere Solés, metge i futbolista, n'és el director i el guionista. En Pau Marquès, director de Girona A Cappella, li va encarregar l'obra amb la premissa que hi havien d'actuar i cantar les noies anxovetes, que han revolucionat les havaneres, i els nois hanfris, que interpreten un estil anomenat barbershop, popular a les barberies nord-americanes en els anys quaranta.

La base del guió és l'hipotètic diàleg entre Pla i Welles que va visitar La Gavina durant el rodatge de Mr. Arkadin. La dificultat: que no se'n sap absolutament res, del que van parlar els dos personatges, i en Pere Solés ha escrit un guió aprofitant frases d'un i de l'altre, i amb aportacions pròpies, de manera que la conversa que interpreten essent fictícia és versemblant, i “com que no en sabia res, podia imaginar-ho tot”, explica Solés. Quim Lecina representa un Pla sorrut que el primer que declara és el seu conegut menyspreu pel cinema, mentre que Jordi Coromina dóna vida, amb més patxoca, a l'immens Welles. L'espectacle és una producció d'El Canal (on es va estrenar dissabte) i Girona A Cappella (que organitzen DDM Visual, l'empresa des d'on Solés i David Gimbernat han dirigit i produït diferents documentals i pel·lícules), i preveuen fer-lo girar. A destacar la consolidació dels dos grups vocals. Les Anxovetes van néixer a Girona l'estiu del 2013 i l'integren Tona Gafarot, Montse Ferrermoner i Marta Pérez, amb els acompanyaments de Xicu Rovira a la guitarra i Xevi Pasqual al contrabaix. The Hanfris Quartet són barcelonins, tenen un lustre d'història i el grup està format per quatre vocalistes: Jordi Forcadell, Gener Salicrú, Juan Bertrand i Adrià Sivilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia