Opinió

Keep calm

Per guanyar

Tant a les Creativation Talks com a l'Escola d'Estiu Rosa Sensat s'han posat en valor dues idees, pensant en el bé dels alumnes, estudiants

Ara que s'han acabat les classes i els estudiants –des de P3 a la Universitat– ja estan de vacances, els docents preparen el curs vinent abans de començar-les ells, les seves merescudes vacances. I a part, als seminaris, tallers i escoles d'estiu en qualsevol dels seus formats, els i les sofertes mestres i professors hi assisteixen perquè són conscients que treballen en un sector que més que en qualsevol altre estan aprenent cada dia que passa i que s'han d'actualitzar i han d'estar al dia per no perdre el fil, ells i els seus alumnes. A més, però, els de la pública s'han d'escarrassar a fer quadrar els nous horaris, les noves plantilles, els nous plans d'estudis, en definitiva, els canvis que s'han dissenyat des d'un despatx del departament sobre la base d'unes dades que sovint no s'adiuen amb la realitat del seu centre –sigui escola, institut o universitat–. I moltes vegades sol ser difícil que no grinyolin perquè no es pot gestionar un espai tan sensible com és, posem per cas una escola, el lloc on es formen les consciències, les actituds i els valors dels futurs ciutadans, com si fos qualsevol cosa. Els canvis hi són, hi han de ser i s'entomen de manera diferent si hi ha la disposició d'explicar-los, de comentar-los, no cal consensuar-los perquè per això hi ha uns tècnics que estan preparats per aquestes feines. Però compartir-ho amb els que cada dia viuen l'educació i l'ensenyament dels nostres fills perquè és la seva vida. Aquests dies tant, a les Creativation Talks com a l'Escola d'Estiu Rosa Sensat s'han valorat dues idees, que estaria molt bé que s'apliquessin tots els actors de la pel·lícula (departament, escoles, mestres i pares). Idees en benefici propi però sobretot pensant en el bé dels nens, alumnes, estudiants. Una, que cal educar en competències per la vida des de l'escola bressol fins a la universitat. I dues, que l'educació és la constant necessitat de millorar les coses. Si hi ha aquesta voluntat més enllà de fer quadrar números, hi sortirem guanyant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia