Opinió

Keep calm

Otegi en mans del TC

Davant d'aquesta situació, aflora la pregunta de sempre: per què els grans partits polítics espanyols no fan política?

El dia 25 de setembre hi ha eleccions al País Basc i el més probable és que Arnaldo Otegi no s'hi pugui presentar. Des de molt abans que Otegi sortís de la presó l'Estat espanyol ha fet mans i mànigues per intentar inhabilitar-lo seguint el seu modus operandi habitual: intentar guanyar als despatxos allò que no poden guanyar a les urnes.

És evident que es tracta d'una injustícia contra el ciutadà Otegi, que ha complert fins al darrer dia una pena de presó més que qüestionable des del punt de vista jurídic. Però també és una injustícia que es fa contra els ciutadans bascos, que veuen limitada la seva llibertat de vot quan se'ls impedeix votar el candidat escollit per EH Bildu.

Davant d'aquesta situació, aflora la pregunta de sempre: per què els grans partits polítics espanyols no fan política? Seria tan senzill com, en primer lloc, celebrar públicament que aquells que un dia van abonar la lluita armada hagin optat per la política per perseguir els seus objectius, i en segon lloc presentar-se a les eleccions al País Basc amb una proposta prou potent i convincent perquè els ciutadans la votin majoritàriament. En sortirien reforçats ells, en sortiria reforçada la democràcia i evitarien una reacció irada de la ciutadania basca, força previsible.

Lluny d'això, però, la realitat és que, en lloc d'invertir l'energia i els recursos a dissenyar una proposta electoral guanyadora, el Partit Popular els inverteix a activar la maquinària de l'Estat per impedir, per la porta del darrere, que un ciutadà sigui candidat en unes eleccions democràtiques. Només es pot explicar per la por que tenen de perdre, la por que Otegi guanyi les eleccions.

Ha començat ara una cursa legal de notificacions i recursos que acabarà a les 12 de la nit del dia 7 de setembre a la taula del Tribunal Constitucional, que és qui tindrà l'última paraula. I no costa gaire d'endevinar cap a on decantarà el TC. Ara falta veure com reaccionaran els demòcrates de l'Estat, si és que encara en queden.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia