Opinió

LA CRÒNICA

Quina vergonya

Fa uns quants mesos que el Partit Popular ens explica, per activa i per passiva, que ja hem sortit de la crisi, que els espanyols ja noten la recuperació econòmica, que Espanya està liderant l'estabilitat i el creixement econòmics. Ens diuen que, gràcies a les polítiques econòmiques, Espanya és el país que més s'acosta als objectius de prosperitat i de benestar social. Ens diuen, també, que durant aquests anys el seu govern no ha retallat en sanitat, ensenyament ni benestar social.

Tot això diuen, amb total desvergonyiment. Saben que menteixen, però no els importa. Partint d'una minsa millora en la macroeconomia, i en els beneficis dels bancs i de les grans empreses, ens volen fer empassar que gràcies a ells tot funciona millor i que ja han salvat Espanya de l'abisme en què la van deixar els governs anteriors

Dons no. De moment, no ens han salvat de res. De moment, la gent no nota la millora econòmica. De moment, en termes generals, tot continua igual o pitjor, i ja fa temps que la situació no ha millorat.

Nomes cal fer esment, per exemple, de l'Ajuntament de Girona, que durant l'any 2014 ha concedit 2.019 ajuts d'emergència (pagaments de consum elèctric, gas, aigua i lloguers). Aquesta xifra és lleugerament superior a la de l'any passat. Però el que cal remarcar és que ha canviat el perfil del sol·licitant. Fins fa poc, la majoria de gent que sol·licitava l'ajut eren usuaris habituals dels serveis socials. Durant el 2014, s'ha detectat un augment de peticions de gent que fins ara havien estat de la classe mitjana i que mai no havia hagut de demanar aquest ajut.

Una altra situació que demostra la mentida del poder és que, a Girona, un de cada tres contractes de treball signats tenen menys d'un mes de durada. Són dades del Departament d'Empresa i Ocupació. Aquests contractes d'una setmana, quinze dies o un mes de durada ja compten com a persones que han sortit de l'atur.

La Creu Roja de Girona, segons ha informat, durant els dos últims anys, ha atès el doble de persones sense sostre. Ha passat de 49 a 99. I les intervencions en la seva lluita d'emergència social al carrer s'han triplicat.

Podem posar un exemple més. Durant l'any 2014, segons el govern estatal, l'atur va baixar en més de 400.000 llocs de treball. Però resulta que durant aquest mateix any, a tot l'Estat espanyol, es van treballar menys hores que durant el 2013. Com s'explica? Doncs, perquè molts d'aquests contractes són parcials, no només en la duració, sinó en hores treballades.

És ben clar que és una gran vergonya tenir un govern i uns polítics que ens enganyen d'una manera tan barroera. Perquè Rajoy, en la compareixença a les Corts, ha tingut un absolut oblit d'aquests casos tan evidents. És clar que el president del govern, no brilla pas per la seva memòria.

Podríem posar molts exemples més que demostren d'una manera clara que tota la propaganda del govern espanyol és mentida i pur eslògan electoralista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia