Opinió

la crònica

No diran res?

El debat de la no-investidura ha deixat clar que el pacte PSOE- Ciudadanos no porta enlloc. De fet, això ja ho sabíem abans de començar. I ho sabien ells i nosaltres. Però el que sí que es fa difícil d'entendre és el contingut del pacte. Però el que encara és més difícil de comprendre és que  pretenguin que el PP s'abstingui i que Podemos i les seves confluències s'hi afegeixin. Tot plegat és molt estrany.

El pacte PSOE-Ciudadanos és qualificat per Pedro Sánchez i Albert Rivera com de progrés i reformista. Un pacte amb Ciudadanos pot ser un pacte de progrés? El PSOE potser no sap qui són ni què volen Ciudadanos, però els socialistes de Catalunya sí que ho saben. I què han fet? Doncs seguir les indicacions del germà gran. Han llegit bé els socialistes catalans les grans reformes i els grans canvis progressistes que suposa l'acord? És de creure que no. Però és igual. Ells han de fer el que diu l'amo (el PSOE). Ni s'han plantejat la més mínima crítica. Des de l'oficialitat, és un bon acord. Només han manifestat el seu malestar votant només un 31% de la militància, quan a la resta de l'Estat Espanyol ho va fer més del 50%. On són les promeses electorals de derogació de la llei Wert, o la derogació de la llei dita mordassa o de la reforma laboral? La derogació de la reforma laboral era absolutament irrenunciable tant per part dels socialistes catalans com per part dels socialistes espanyols. En què ha quedat? Doncs en quasi res. És que pactant amb Ciudadanos es podia esperar alguna cosa més seriosa? I la reforma federal de l'Estat, s'ha concretat en alguna cosa més que en paraules buides de sentit?

Em pregunto si no seria del tot necessari que els socialistes catalans, els autènticament socialistes i honestos, expliquessin què i qui són Ciudadanos. Saben els espanyols que varen néixer per oposar-se  bàsicament a la immersió lingüística i a l'escola catalana? Saben els espanyols com Ciudadanos celebra les sentències del Tribunal Constitucional contra Catalunya? Saben que són profundament anticatalanistes i antinacionalistes? Saben que són una dreta autènticament dreta, lligada als interessos del gran capital?

Segur que els socialistes espanyols saben totes aquestes coses, i el greu és que per això el pacte els agrada. I saben que és un partit de dretes, però ara fan com si res. Ho volen dissimular. I, del pacte, en diuen de progrés i reformista. Quina insensatesa! I tot per aconseguir el poder i no haver de pactar amb les esquerres. Perquè, de noses, al Sanedrí del PSOE, en tenen dues: el referèndum català i, sobretot, les ordres del gran capital que trona per Europa i el món.

Segur que dins del PSC hi ha molts militants que no hi estan d'acord, amb tot el panorama.  Però no diuen res. Em pregunto com persones honestes com en Lluís Sacrest, d'Olot, no diuen res; o en Francesc Francisco, de Girona; o en Roger Casero, de Sarrià; o en Manel Roqueta, de Santa Coloma, o l'Esteve Pujol, de Camprodon. Podríem citar-ne molts més. Però ningú no diu res ni aixeca la veu per defensar els postulats socialistes ni, tan sols, catalanistes. Per què? Seria interessant que algú ho expliqués. En cas contrari, l'estafa encara esdevé més important.

Del sainet de l'Ajuntament de Girona, en parlarem en la propera crònica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia