Política

setge a l'1-O

La Fiscalia també colla les policies locals per impedir el referèndum

Ordena als agents que obrin diligències contra les persones o entitats que col·laborin amb la organització de l’1-O

També obliga els caps dels Mossos a dirigir-se “per escrit” a tots els caps dels cossos municipals recordant-los que han de complir la llei

Les fiscalies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona han ordenat a totes les policies locals d’ajuntaments catalans que actuïn com a “policia judicial” i “investiguin” qualsevol fet encaminat a organitzar el referèndum , i si es dona el cas, “intervinguin” també tots els efectes o instruments destinats “a la seva preparació”.

A més, la fiscalia obliga als responsables dels Mossos d’Esquadra a dirigir-se “per escrit” a tots els caps de les policies locals recordant-los que han de donar compliment a aquesta ordre judicial.

Diligències contra l’1-0

Concretament, en la instrucció que han cursat les fiscalies provincials, s’exigeix als cossos policials locals que elaborin de “forma urgent” un informe o atestat si detecten “fets” que poden estar relacionats amb el referèndum de l’1 d’octubre. Aquest informe l’hauran de derivar també amb “caràcter urgent” al fiscal en cap de la fiscalia provincial.

Finalment, la fiscalia ordena als agents municipals que practiquin “diligències” davant de qualsevol indici de preparació de l’1-O perquè la fiscalia pugui determinar si es poden prendre mesures penals, i també que “adoptin totes les mesures necessàries” per evitar la celebració de l’1-O, entre elles “requisar urnes, sobres electorals, impressores electorals, propaganda electoral (...) o elements informàtics”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia