Política

setge a l'1-O

Es presenta #votaXmi, la campanya dirigida als ciutadans que no podran votar l’1-O

Avui dimecres, a partir de les set de la tarda, es presenta oficialment la campanya #votaXmi a la seu de CIEMEN, al carrer Rocafort 242 de Barcelona.

La presentació, dirigida a entitats, associacions i públic en general, comptarà amb la presència de Lluis Llach (President de la Comissió d´Estudi del Procés Constituent al Parlament) i Dolors Bassa (Consellera de Treball i Afers Socials del Govern de la Generalitat de Catalunya).

També prendran la paraula sis persones en nom dels col·lectius que no poden votar: l’escriptora nord-americana resident a Catalunya Liz Castro; l’investigador tunisià Tyaysir Azouz; l’actriu mallorquina Ona Borràs; l’escriptor mallorquí Carles Rebassa; l’activista social equatoriana Natasha Males i l´activista social de Casamance Omar Diatta.

Es presentarà la campanya Vota per mi/Vota por mi (#votaxmi) adreçada a mobilitzar els col·lectius que no podran votar l’1 d’octubre però que igualment es veuran afectats pel resultat: estrangers residents a Catalunya sense dret a vot; immigrants residents a Catalunya sense dret a vot; ciutadans de la resta dels Països Catalans i, fins i tot, la resta de ciutadans de l’Estat espanyol.

A tots ells se’ls demana que es mobilitzin per fer possible l’1 d’octubre i perquè es converteixin en “l’espurna” que faci anar les urnes els catalans i catalanes indecisos i també per “remoure la consciència de la societat espanyola”, s’informa en un comunicat.

La campanya està impulsada per tres entitats de la societat civil catalana que s’han coordinat per fer-la: el CIEMEN (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals), Gent de la Terra (històrics organitzadors de la Mostra d’Entitats dels Països Catalans) i Sí amb Nosaltres (plataforma ciutadana que agrupa persones d’origen estranger favorables al dret a decidir).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona