Política

setge a l'1-O

Es presenta #votaXmi, la campanya dirigida als ciutadans que no podran votar l’1-O

Avui dimecres, a partir de les set de la tarda, es presenta oficialment la campanya #votaXmi a la seu de CIEMEN, al carrer Rocafort 242 de Barcelona.

La presentació, dirigida a entitats, associacions i públic en general, comptarà amb la presència de Lluis Llach (President de la Comissió d´Estudi del Procés Constituent al Parlament) i Dolors Bassa (Consellera de Treball i Afers Socials del Govern de la Generalitat de Catalunya).

També prendran la paraula sis persones en nom dels col·lectius que no poden votar: l’escriptora nord-americana resident a Catalunya Liz Castro; l’investigador tunisià Tyaysir Azouz; l’actriu mallorquina Ona Borràs; l’escriptor mallorquí Carles Rebassa; l’activista social equatoriana Natasha Males i l´activista social de Casamance Omar Diatta.

Es presentarà la campanya Vota per mi/Vota por mi (#votaxmi) adreçada a mobilitzar els col·lectius que no podran votar l’1 d’octubre però que igualment es veuran afectats pel resultat: estrangers residents a Catalunya sense dret a vot; immigrants residents a Catalunya sense dret a vot; ciutadans de la resta dels Països Catalans i, fins i tot, la resta de ciutadans de l’Estat espanyol.

A tots ells se’ls demana que es mobilitzin per fer possible l’1 d’octubre i perquè es converteixin en “l’espurna” que faci anar les urnes els catalans i catalanes indecisos i també per “remoure la consciència de la societat espanyola”, s’informa en un comunicat.

La campanya està impulsada per tres entitats de la societat civil catalana que s’han coordinat per fer-la: el CIEMEN (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals), Gent de la Terra (històrics organitzadors de la Mostra d’Entitats dels Països Catalans) i Sí amb Nosaltres (plataforma ciutadana que agrupa persones d’origen estranger favorables al dret a decidir).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia