Política

Setge al procés sobiranista

Sánchez afirma que sembla que Puigdemont sigui qui vol activar l’article 155

El líder del PSOE assegura que “ningú”, excepte el líder de Cs, Albert Rivera, vol aplicar aquesta mesura

Demana al president de la Generalitat que aclareixi què va voler dir dimarts al Parlament

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que aclareixi “què va voler dir” dimarts al Parlament. I és que, segons ell, sembla que sigui Puigdemont qui vol que s’apliqui l’article 155.

En una entrevista a la Cadena Ser, el líder socialista ha assegurat que “ningú vol aplicar l’article 155, excepte [Albert] Rivera”, el president de Ciutadans. “Però sembla que qui vol activar-lo és Puigdemont”, ja que, segons ell, “són els principals dirigents de Catalunya els que l’han situada fora de la legalitat”.

Sánchez ha avançat que donarà suport a Rajoy en l’aplicació de l’article 155 sempre que es cenyeixi a la “interpretació” que en fa el PSOE, però ha puntualitzat que no ha donat “carta blanca” a Mariano Rajoy per aplicar aquesta mesura.

Per tot plegat ha emplaçat el president català a aclarir “què va voler dir” exactament dimarts al Parlament, on va assumir els resultats del referèndum, i li ha aconsellat que sigui “clar, responsable i generós”. “Si Puigdemont diu que no hi ha hagut declaració d’independència estaríem obrint el diàleg”, ha subratllat.

“Dialogarem sobre la reforma constitucional i sobre quins són els problemes que té el model autonòmic d’encaix de Catalunya”, ha dit. En aquest sentit, ha destacat l’acord amb Rajoy per obrir la reforma constitucional.

Sánchez ha criticat que Pablo Iglesias defensi “equivocadament” el dret a l’autodeterminació, però també ha retret a Rajoy que hagi deixat el líder de Podem al marge dels contactes amb els líders polítics per abordar la situació a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia