Política

tribunal europeu de drets humans

sentència

Els encausats per cremar fotos del rei criden a fer “pires” amb imatges del monarca

La defensa del dos gironins condemnats considera que la resolució d’Estrasburg és una “estocada molt profunda” a la justícia espanyola

Els encausats per cremar fotos del rei afirmen que la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) és una “victòria” que demostra la “persecució” de l’estat espanyol “contra la llibertat d’expressió”. En una roda de premsa feta a la plaça del Vi, el mateix lloc on els dos primers joves van cremar fotos de Joan Carles I el setembre del 2007, han celebrat la decisió judicial i han instat a fer “pires monàrquiques” per protestar contra la presència del monarca cada cop que visiti el país. La defensa de Jaume Roura i Enric Stern ha afirmat que la sentència és una “estocada molt profunda” contra el delicte d’injúries a la corona. “És una esmena a la totalitat a la justícia espanyola”, ha afirmat l’advocat Benet Salellas. Ni Roura ni Stern han participat a la roda de premsa però sí que hi ha hagut alguns dels setze encausats (que van acabar absolts) que posteriorment van cremar fotos en solidaritat amb ells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia