Política

Sànchez retreu a Llarena que no és “imparcial”: “Vostè no pot ser jutge i víctima del procés”

El número 2 de JxCat compareix davant el jutge perquè li notifiqui el processament quan es compleixen sis mesos del seu empresonament

Demana al jutge que doni compliment a la resolució de l’ONU

La declaració indagatòria de Jordi Sànchez ha provocat diversos enfrontament dialèctics entre el número 2 de JxCat i el jutge instructor, Pablo Llarena. Sànchez li ha retret que no era imparcial ja que en diverses resolucions ha parlat en plural i ha dit que “patim” una estratègia per part de l’independentisme. “Vostè no pot ser jutge i víctima del procés”, li ha etzibat Sànchez, que considera que la instrucció és “injusta”. Llarena ha respost que si no està d’acord amb la interlocutòria, podria recórrer-la a la sala d’apel·lacions. El jutge també ha interromput Sànchez quan aquest es referia al 9-N i el comparava amb l’1-O. A més, li ha demanat a Llarena que li expliqui quina reiteració delictiva ha protagonitzat la candidatura de JxCat i quines mesures s’havien pres si això s’havia produït. Així mateix, ha defensat el seu dret a ser candidat i ha remarcat al jutge que havia de donar compliment a la resolució de l’ONU, ja que considera que és, precisament el jutge, qui pot instar l’Estat a garantir els seus drets polítics.

El número 2 de JxCat i expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, ha declarat durant hora i mitja davant del jutge del Suprem Pablo Llarena. El jutge li ha notificat formalment que el processa per rebel·lió i, a preguntes del seu lletrat, ha pogut defensar per què no accepta els fets pels quals el jutge el vol portar a judici. Sànchez ha comparegut davant el Suprem just quan es compleixen sis mesos del seu empresonament per ordre de la magistrada de l’Audiència Nacional Carmen Lamela, juntament amb el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Les declaracions indagatòries fixades per a aquest dilluns al Suprem acaben, precisament, amb la compareixença de Cuixart, que té previst llegir un escrit en defensa de l’autodeterminació i per denunciar vulneració de drets fonamentals. El primer en declarar ha estat Oriol Junqueras, que ha assegurat que no es van gastar diners públics en l’1-O i ha defensat que convocar un referèndum no és delicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona