Política

TONI ROSICH

REPRESENTANT TARRAGONÍ AL SECRETARIAT NACIONAL DE L'ANC

“Per progressar, cal tenir infraestructures”

Tarragona representa la república en xarxa i de progrés, però per Rosich l'actual dèficit d'infraestructures ho impedeix

La inscripció al tram tarragoní ha anat al ralentí, però confien que aplegaran fins a 60.000 persones

Toni Rosich és d'Alcover (Alt Camp), i des d'allà va fer el salt al secretariat nacional de l'ANC en representació de la regió 4, la que abraça les deu comarques de Tarragona. A principis d'agost, va participar a Tarragona en una acció organitzada per l'ANC per denunciar la falta de compromís de l'Estat espanyol amb les infraestructures catalanes.

Quan falta menys d'una setmana per a la Diada,
el nombre d'inscrits als trams de Tarragona se situa en els 18.000, molt per sota dels 60.000 que esperen els responsables de l'ANC.

Descontents?
Les inscripcions van començar un pèl fluixes, perquè a l'agost sempre costa una mica més. Però des de la tercera setmana d'agost el ritme d'inscripcions va creixent i fins i tot és més alt que en anys anteriors. El tema de les inscripcions ens preocupa relativament; no dubtem que la societat catalana i tarragonina respondrà, com ha respost cada any. Sí que veiem que costa d'entendre la necessitat d'apuntar-s'hi. Potser perquè la gent enguany ho té més a prop, i sembla que no hi hagi tant aquesta necessitat d'inscriure-s'hi, però per qüestions organitzatives és important que ho facin.
Amb el convenciment que serà la Diada del punt final?
Aquesta és la Diada que dóna inici al curs polític, a aquests nou mesos que falten del full de ruta del govern, en què han de passar moltes coses: s'han d'aprovar les lleis
i ha de ser el curs polític definitiu. Si serà l'última Diada? No ho podem dir mai. Esperem que ho sigui, però hi serem sempre que calgui.
L'afronten amb optimisme, aquest curs polític determinant?
Sí. El comencem amb la Diada i necessitem que sigui una Diada massiva, com en els darrers anys. Serà una bona manera de començar amb força aquest curs polític, que seguirà amb la moció de confiança i que ens ha de permetre avançar. La Diada és l'acte en què més pot intervenir la societat civil
i és on volem donar molta força.
La moció de confiança al president serà un escull?
Tenim plena confiança que el govern i els 72 diputats són conscients de la importància i del mandat que tenen i no defraudaran la ciutadania que els va votar.
La societat continua anant un pas més endavant que els polítics?
Els polítics estan treballant per tirar endavant el mandat del 27-S. Evidentment, aquest procés l'ha començat la societat civil i és normal que sigui la societat qui l'estiri. Per això, aquest Onze de Setembre hem de continuar estirant els polítics i donant-los suport pels atacs que estan rebent, com és el cas de Carme Forcadell.
L'ANC demanarà aquesta Diada el referèndum unilateral d'independència (RUI). El veieu com una opció real?
Vam fer un referèndum als nostres socis, que ens van apoderar per posar el referèndum damunt
la taula. El referèndum serà més o menys present en la Diada, però el que demanarem serà el mateix de sempre: una Diada inclusiva i popular. Tothom que senti que Catalunya ha de ser sobirana i que vulgui sortir a defensar les institucions, serà benvingut a la Diada i serà la seva Diada.
El tram de Tarragona és el de la república en xarxa i de progrés.
Un progrés molt frenat per unes infraestructures deficients...
Per això hem triat aquesta temàtica a Tarragona. Per progressar, necessitem dotar-nos d'unes infraestructures que ara no tenim; no només el corredor mediterrani, que és un eix molt important per a les nostres empreses per poder exportar, sinó també la problemàtica de les Rodalies. Aquest estiu hem vist el drama de l'R16, amb els trens que es parem setmana sí i setmana també!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia