Política

renovació al PSC

Suport de 23 socialistes gironins a la candidatura d'Iceta per les primàries

Entre els signants hi ha actuals i antics alcaldes, diputats, regidors i càrrecs del partit

Proposen que s'aprofiti la vàlua de Parlon fent-la vicesecretària

Un total de vint-i-tres militants gironins del PSC –la majoria han ocupat o ocupen càrrecs públics o de partit– han signat un document de suport a Miquel Iceta amb vista a les primàries per escollir el nou primer secretari del partit. En el document s'identifica Iceta com “la millor opció de present i de futur immediat” per al PSC, i ho fan, en primer lloc, reconeixent-li la tasca feta fins avui com a primer secretari: “Va tenir la valentia i la generositat de fer-se càrrec de la direcció del partit en uns moments especialment difícils i complicats”, asseguren. Consideren que la feina que ha fet ha estat fructífera per aturar la crisi, alhora que ha presentat “un projecte polític de renovació i de pacte per a una Espanya moderna i plural.”

Pensen també que el seu estil “suau, clar i didàctic” ha connectat amb la ciutadania, que ha entès, consideren, el projecte de renovació que els ha presentat. El veuen, a més, un ferm defensor dels principis fundacionals del partit: “socialisme, catalanisme i federalisme.”

Pel que fa a l'altra candidata, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, admeten la seva vàlua i creuen que podria ser una vicesecretària que fes tàndem amb Iceta al capdavant del partit. “Han treballat junts i hi ha bona sintonia entre tots dos”, manifesten. Reiteren, però, que des del seu punt de vista és Iceta el millor candidat per retornar el PSC “als nivells de rellevància i autoritat moral i social que havia tingut en un passat no gaire llunyà.” El daltabaix viscut pel PSOE els darrers dies els referma en el suport a Iceta per trobar solucions “valentes i imaginatives en un moment especialment transcendent.”

Alguns dels signants

Entre els militants que s'han adherit al document hi ha l'alcalde de Torroella de Fluvià, Pere Moradell; l'alcalde de Biure d'Empordà i exdiputat, Martí Sans; el primer secretari del PSC a la Garrotxa, Albert Bramon; l'exdelegat del govern espanyol a Girona i exregidor a la ciutat Francesc Francisco-Busquets; l'alcaldessa de Vilafant i membre actual de l'executiva, Consol Cantenys; l'alcalde de Sales de Llierca, Miquel Palomeras; el secretari d'acció electoral, David Maldonado, o el diputat Rafael Bruguera, entre molts d'altres.

En la presentació del document es va admetre una certa incomoditat pel fet que Juli Fernández, actual primer secretari del PSC a Girona, s'hagi mostrat públicament a favor de Parlon a causa del càrrec que ocupa. Entenen que pot haver creat l'equívoc que el suport a la candidata Parlon és en nom de tota la federació i no a títol personal.

LES FRASES DEL DOCUMENT

El tarannà tossudament dialogant i negociador de Miquel [Iceta] és garantia de bon govern per al PSC
Per les raons que siguin [Parlon], en el seu moment va desaprofitar l'oportunitat que tenia d'accedir a la primera secretaria del partit


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona