Política

consells comarcals

El Consell reestructura el nou govern comarcal

Els socis eliminen una vicepresidència i es reparteixen les carteres que assumia ERC

Joaquim Arnó s'alça com a nou home fort del president

El trencament del pacte de govern al Consell Comarcal del Maresme amb l'expulsió d'ERC ha obligat els socis del PDECat, el PSC i Unió a refer el cartipàs i redistribuir-se les responsabilitats que assumien els republicans. El president de l'organisme, Miquel Àngel Martínez, va anunciar ahir que en la nova organització política es perd una vicepresidència i de les quatre que hi havia fins ara en queden tres.

Tot i que s'havia parlat que la primera vicepresidència seria per als socialistes, finalment se la queda l'antiga Convergència, que hi col·loca l'exalcalde de Caldes d'Estrac i actual president del Consorci de Promoció Turística del Maresme, Joaquim Arnó, que està cridat a ser la mà dreta de Martínez. La segona és per a la regidora d'Unió de Vilassar de Mar, Laura Martínez, i la tercera, per al regidor del PSC a Mataró Joan Vinzo. Pel que fa a les conselleries delegades que estaven en mans d'ERC, Unió assumeix Serveis als Municipis i Planificació, que dirigirà l'edil de Montgat Odili Enríquez, i el PSC, Educació i Joventut, en mans de la regidora de Pineda Sònia Moraleda.

El president del Consell defensa que, malgrat que no s'hagi signat un nou acord, s'ha buscat l'equilibri de forces amb el consens de tots els socis. En el que també hi ha unanimitat és en la necessitat d'incorporar un càrrec de confiança que tot indica que podria ser el regidor socialista de Premià de Dalt Jaume Cases. “Es fa necessària una figura d'assessorament polític que doni suport a la gerència i a l'equip de govern”, admet Martínez, que destaca de Cases la seva “dilatada experiència” en la gestió municipal.

La mobilitat, a debat

La presentació pública del nou cartipàs es farà durant el ple de la setmana que ve, on, entre altres qüestions, també es portarà a debat de nou la polèmica proposta del PDECat per a la millora de la mobilitat a la comarca, que es va haver de retirar en la darrera sessió per falta de suports. El president del Consell va assegurar que el nou text ja està consensuat no només amb totes les forces polítiques, incloent-hi ERC, sinó també amb la plataforma Preservem El Maresme. “El resultat satisfarà totes les parts”, va afegir-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia