Canet Decideix! obté el permís per tornar a fer reunions al centre parroquial

El Bisbat de Girona deriva als rectors la decisió final de cedir els espais per a les consultes populars

Els representants de la plataforma Canet Decideix! es mostren especialment satisfets pel que consideren un retorn a la normalitat. Un dels seus membres, Xavier Espàrrech, explica que des de l'entitat es va entendre que calia explicar amb calma tant a la junta parroquial com al mateix mossèn, Àngel Pagès, que el treball que desenvolupava la coordinadora en cap cas dividiria la comunitat de feligresos. «Tots van entendre que els nostres interessos van destinats a organitzar una consulta participativa, plural i democràtica i no pas a crear ni mal clima entre els parroquians ni molt menys a enfrontar-los», matisa Espàrrech. L'entesa ha estat tan gran que aquest mateix dissabte el centre parroquial es tornarà a obrir per un acte organitzat per Canet Decideix!, en què es convida a tots els grups municipals perquè debatin sobre la consulta prevista per al dia 13 de desembre.

Discurs suavitzat

Paral·lelament a l'entesa amb els representants de la parròquia de Canet, la plataforma va tornar a contactar amb el Bisbat de Girona després que aquest adrecés una carta a les parròquies de la seva diòcesi recomanant que no es cedissin els locals per a reunions preparatòries dels referèndums sobiranistes. «Vam creure oportú explicar-los el nostre punt de vista perquè havien estat informats de manera errònia i malintencionada, per un membre del Partit Popular, que les reunions de la consulta popular podien afectar la convivència en el si de la comunitat parroquial», va especificar el representant de Canet Decideix! La resposta del Bisbat de Girona, a través del vicari general Lluís Suñer, suavitza la negativa inicial i recull que va ser feta com a resposta «a un bon grup de rectors de diferents parròquies del bisbat que demanaven criteris d'actuació davant de diferents peticions al respecte i que generaven en les seves parròquies un clima no gens bo». D'altra banda, el mateix escrit recull que «la carta era d'ús intern i adreçada als rectors i no tenia cap caire imperatiu, sinó indicatiu, perquè cada rector actués segons el seu criteri pastoral atenent la realitat del lloc». Finalment, el vicari general del Bisbat de Girona exposa que «certament lamentem que algun senyor o grup polític se n'hagi aprofitat per fer o dir coses que de cap manera aquest bisbat aprova».

Des de Canet Decideix! diuen que tot i disposar ara del permís per celebrar reunions al centre parroquial no descarta utilitzar altres espais del municipi.

Argentona pel Dret a Decidir, en canvi, no en podrà fer ús

ll.m

Si a Canet de Mar se n'han pogut sortir, Argentona no ha tingut tanta sort. La junta del centre parroquial ha decidit no cedir a l'entitat Argentona pel Dret a Decidir l'espai de la sala de teatre ni per a reunions, ni per a cap altre acte que estigui relacionat amb la consulta popular sobre la independència. Segons un comunicat, la junta ho justifica per la necessitat de «restar al marge de temes polítics». En aquest sentit, recorda que en els estatuts ja es fa constar que el centre parroquial «no pretén cap identificació política ni, com a tal, sentir-se identificat amb cap tendència sota cap justificació». La nota també assenyala que «tot i no haver-hi hagut unanimitat en la decisió final, aquesta ha estat presa deixant de banda ideologies particulars i procurant pel bé de l'entitat sense intenció de ferir ningú». La coordinadora Argentona pel Dret a Decidir havia sol·licitat l'espai del centre parroquial per fer-hi un primer acte de campanya el proper 28 de novembre i un altre de previ a la consulta, el 12 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.