Política

Palau-saverdera redueix el tipus impositiu de l'IBI

La mesura vol compensar la pujada de la regularització cadastral

El tipus impositiu de l'IBI (impost sobre béns immobles) passarà del 0,811% al 0,751% aquest 2017 al municipi de Palau-saverdera. La mesura, tal com va explicar en el ple el regidor d'Hisenda, Guillermo Colomer, respon a la voluntat de compensar la pujada de valors cadastrals que ve derivada de la regularització que fa el Ministeri d'Hisenda, amb l'objectiu que els veïns del poble no acabin pagant més per aquest tribut.

Aquest serà un dels principals canvis que s'incorporen a les ordenances fiscals per al 2017 que ha aprovat el ple a final de desembre. Entre altres aspectes, s'elimina una bonificació del 50% de l'impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM), que s'aplicava per la primera matriculació de turismes amb emissions de CO2 de menys de 120 g per quilòmetre, ja que, segons el govern municipal, aquesta bonificació queda desfasada per les noves normatives vigents. La taxa per construir un habitatge nou a Palau-saverdera passa de 1.250 euros a 1.500, mentre que la taxa per a rehabilitacions integrals passa de 575 euros a 450. Per altra banda, s'elimina la taxa de 50 euros per a la recollida d'andròmines velles a domicili.

Tot i que s'elimina la taxa, l'Ajuntament continuarà oferint aquest servei quan els veïns ho sol·licitin als serveis municipals. La recollida es fa els dimarts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia