Política

Refugiats a Catalunya

160.000 persones participen en la manifestació en suport als refugiats 

La marxa arriba a quarts de sis de la tarda a la Barceloneta, a tocar del mar Mediterrani, on l'any passat van morir més de 5.000 persones intentant creuar les fronteres

El president de la Generalitat rep a les vuit del vespre els membres de l'organització de la campanya ‘Casa Nostra, Casa Vostra'

Unes 160.000 persones participen aquesta tarda a Barcelona en la manifestació organitzada amb el lema “Volem acollir” per exigir a les autoritats un major compromís en l'acollida de refugiats que arriben a Europa fugint dels conflictes als seus països.

Una “onada blava” ha recorregut el centre de Barcelona des de les 16 hores, quan desenes de milers de persones s'han concentrat i han desbordat els límits de la plaça Urquinaona de la capital catalana, punt d'inici de la marxa.

La capçalera de la manifestació, amb el suport de la majoria de partits polítics, sindicats i nombroses entitats socials catalanes, portava pancartes amb els lemes “Catalunya, terra d'acollida” i “¡Prou excuses! ¡Acollim ara!”.

La marxa convocada per la plataforma ‘Casa nostra, casa vostra' per reclamar l'acollida dels refugiats ha arribat a quarts de sis de la tarda a la Barceloneta, a tocar del mar Mediterrani, on l'any passat van morir més de 5.000 persones intentant creuar les fronteres tancades de la Unió Europea mentre fugien de la guerra i la pobresa.

Al parc de la Barceloneta hi ha una escenografia muntada per la Fura dels Baus, que va ser la responsable també del gran concert del Palau Sant Jordi del cap de setmana passat, que va aplegar 15.000 persones. Hi actua la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, i hi ha parlaments de dues persones refugiades: Dara Ljubojevic, que va arribar a Catalunya durant la guerra dels Balcans, i Meera Zaroor, que va venir de Síria ara fa tres anys. L'acte és presentat per la periodista Mònica Terribas. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, està previst que rebi a les vuit del vespre al Palau de la Generalitat els membres de l'organització de la campanya ‘Casa Nostra, Casa Vostra'.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa promet “col·laboració i lleialtat mútua” entre Estat i Generalitat

barcelona
política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona