Política

Refugiats a Catalunya

Munté exigeix al govern espanyol que “es posi les piles” per acollir refugiats

La consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté, ha demanat a la Unió Europea que vagi “més enllà” amb les seves polítiques d'asil i estableixi corredors segurs per als refugiats. Ho ha dit en declaracions als mitjans abans de la manifestació ‘Casa nostra, casa vostra' que es desenvolupa aquest dissabte pel centre de Barcelona. La també portaveu del Govern ha demanat a l'executiu de Mariano Rajoy que “es posi les piles” per acollir refugiats i ha desitjat que la multitudinària manifestació d'aquest dissabte serveixi per “desencallar d'una vegada per sempre” aquesta situació.

“Aquesta manifestació serà un clam per desencallar d'una vegada per sempre aquesta situació”, ha expressat Munté, que ha subratllat que la Generalitat vol garantir “de la manera més completa possible” els drets humans i el dret a l'asil dels refugiats. “Estem aquí per manifestar que som una societat compromesa. L'Estat espanyol s'ha de posar les piles per permetre que puguem acollir”, ha manifestat.

De la seva banda, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha demanat que “s'obrin les fronteres” per poder acollir els emigrants: “Esperem que la manifestació d'avui serveixi perquè d'altres ciutats i estats d'Europa facin el mateix i intentem canviar aquesta política nefasta de la Unió Europea”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia