Política

Desacord entre el govern municipal de Palau-saverdera

L'alcaldessa, Isabel Cortada, retira totes les responsabilitats de govern a Josep Maria Najes

“Desacords en la manera de fer”, aquesta és l'única explicació que dona per ara l'alcaldessa de Palau-saverdera, Isabel Cortada, després de retirar totes les responsabilitats de govern al regidor Josep Maria Najes. El decret d'alcaldia firmat ahir, dimarts, per l'alcaldessa revoca les delegacions de competències que assumia fins ara Najes (Urbanisme, Medi Ambient, Infraestructures i Esports), i les redistribueix entre els quatre altres membres de l'equip de govern (incloent-hi l'alcaldessa), que sumaran una àrea més a les que ja tenien fins ara: Isabel Cortada assumeix Urbanisme, Paulina Calvo es queda Medi Ambient, Miquel Serra hereta Infraestructures i Guillermo Colomer, Esports. El decret d'alcaldia justifica la decisió “atès que s'han produït diversos desacords en la manera de gestionar els temes municipals entre el regidor Josep Maria Najes i la resta de regidories delegades”. En un comunicat, l'alcaldessa hi afegeix: “L'equip de govern continuarà amb les línies d'actuació amb les quals es va comprometre, destacant les següents: vetllar per la pau social, tenint un tracte respectuós amb els ciutadans en general i amb la resta de membres del consistori en particular, desencallar temes adormits i no resolts, reduir el deute públic i continuar amb la gestió del dia a dia de manera eficaç i transparent.” Najes, per la seva banda, no ha volgut comentar el canvi de cartipàs que el deixa sense regidories. L'alcaldessa hi afegeix que Najes mantindrà els llocs de representació que el regidor ocupava en altres organismes i continuarà com a conseller comarcal. Segons Cortada aquests canvis de cartipàs no haurien d'afectar el dia a dia del govern, ja que Najes es mantindria com a regidor de l'equip de govern sense responsabilitats. Najes va ser un dels tres elegits de la llista Gent de Palau-AM, vinculada a ERC i liderada per Cortada. La llista va formar govern pactant amb els dos regidors d'Alternativa per a Tothom, i deixant a l'oposició els quatre regidors de la llista de CiU, encapçalada per Narcís Deusedas i que havia governat des de 1979.

El recurs de Deusedas, desestimat

L'exalcalde de Palau-saverdera Narcís Deusedas, ara en l'oposició, ha perdut el seu últim recurs per cobrar un total de 26.824,85 euros en concepte de dietes corresponents al període comprès entre el 2011 i el 2014 (quan era alcalde), i que el govern actual de Palau-saverdera li ha denegat perquè es van presentar fora de termini. Després de recursos i al·legacions, Deusedas va recórrer al jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona, que també ha desestimat la reclamació de l'exalcalde. En el ple del 9 de març, l'alcaldessa, donant compte de la decisió del jutjat, va dir que la decisió del jutjat corrobora “la mala praxi” que havia existit amb aquest tema. L'Ajuntament enviarà còpia d'aquesta decisió judicial a la Comissió Jurídica Assessora, que està estudiant la validesa d'acords de plens anteriors també relacionats amb el pagament de dietes quan Deusedas era alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona