Política

Trump afirma que la immigració “és un privilegi, no un dret”

El president dels EUA es reuneix amb la cancellera alemanya Angela Merkel, a la qual ha criticat sovint per acollir refugiats

El nord-americà Reafirma que la protecció dels ciutadans del seu país és la seva prioritat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat aquest divendres que “la immigració és un privilegi, no un dret”, i s'ha reafirmat en la idea que la protecció dels ciutadans del seu país ha de ser la prioritat.

Ho ha dit durant una roda de premsa conjunta a Washington amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, a la qual ha criticat nombroses vegades precisament per la seva política d'acollida de refugiats, a les antípodes dels seus intents per vetar l'entrada als demandants d'asil als Estats Units.

“La seguretat migratòria és seguretat nacional. Hem de protegir els nostres ciutadans d'aquells que intenten difondre el terrorisme, l'extremisme i i la violència dins les nostres fronteres”, ha defensat davant els mitjans.

Segons ell, durant la conversa amb Merkel tots dos han coincidit en la “prioritat de protegir” els ciutadans de les seves respectives nacions”.

Respecte de la lluita antiterrorista, Trump ha reconegut els esforços d'Alemanya per acabar amb el grup gihadista Estat Islàmic (EI) i ha subratllat que els dos països “han de seguir treballant junts” per protegir-se del terrorisme d'arrel islamista. “Aplaudeixo la cancellera per les contribucions d'Alemanya, tant civils com militars, com a membre de la coalició contra l'EI”, ha dit.

Units per Obama

Al final de la roda de premsa Trump ha intentat trencar la incomoditat que es notava entre els dos líders polítics i ha deixat anar que té “una cosa en comú” amb Merkel, en al·lusió al suposat espionatge que tots dos haurien patit durant l'anterior administració nord-americana, la del president Barack Obama i part de la de George W. Bush, en el cas de Merkel. “Sobre les escoltes telefòniques de l'anterior administració, almenys tenim alguna cosa en comú, potser”, ha apuntat.

Merkel ha escoltat en silenci les paraules del seu homòleg, però ha evitat reaccionar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia