Política

Tallaran l'A-26 per reclamar una rotonda a Navata

Els veïns s'han organitzat i han anunciat quatre actes de protesta en diumenge a la tarda per alertar Foment

Els veïns de Navata estan tips del perill de l'encreuament entre l'A-26, la carretera de Figueres a Besalú, i la variant d'Ordis i Borrassà i s'han organitzat per fer-se sentir i pressionar Foment perquè es decideixi a activar el projecte de rotonda que facilitaria l'accés amb més seguretat. La protesta és liderada per l'Ajuntament, que va convocar els veïns al final de la setmana passada al centre cívic per acordar les mobilitzacions. S'ha triat fer quatre concentracions a les sis de la tarda, els primers diumenges de mes. De moment s'han convocat els talls de carretera els dies 9 d'abril, 7 de maig, 4 de juny i 2 de juliol. Els organitzadors habilitaran aparcaments a cada sentit de circulació tant en direcció a Figueres com a Navata, en els moments de les manifestacions. També aniran informant per les xarxes socials de l'evolució de la preparació de les trobades a la població i els municipis veïns usuaris de la via.

Les protestes arriben quan a la mateixa carretera s'estan construint dos giratoris, un per a l'accés a l'estació del TAV a l'altura de Vilafant i un altre a la plaça del Sol de Figueres. L'alcalde del municipi, Jaume Homs, va manifestar ahir a l'agència ACN que la iniciativa l'ha liderat l'Ajuntament de la població però hi havia convidat tots els municipis veïns afectats. Homs afirma que ja han fet reunions amb representants del Ministeri de Foment a Girona i “ens consta que hi estan treballant”, però remarca que, per ara, no hi ha ni diners ni cap document sobre la taula.

“El que volem és que hi hagi ressò de la nostra protesta i pressionar perquè se'ns faci cas perquè Foment ja és conscient que és una cruïlla perillosa”, assegurava l'alcalde, Jaume Homs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona