Política

pacte nacional pel referèndum

Grups municipals del PSC voten a favor del Pacte Nacional pel Referèndum

En diversos municipis com Girona, Reus, Terrassa, Vic, Sant Cugat i Olot els socialistes han optat per abstenir-se

El Pacte Nacional pel Referèndum no ha generat el rebuig unànime de tots els grups municipals del PSC, malgrat que la direcció del partit és contrària al Pacte que aposta per un referèndum pactat. En almenys 6 municipis els grups socialistes s'han desmarcat del partit i han votat a favor de mocions favorables a l'adhesió de l'ajuntament al Pacte Nacional pel Referèndum. Es tracta de Granollers, on l'alcalde Josep Mayoral és del PSC, Sant Just Desvern amb alcalde també socialista, Vilanova i la Geltrú, Sant Just Desvern, Olesa de Montserrat, Palafrugell i Vilafant. A més, en una dotzena de municipis més, el PSC ha optat per l'abstenció. És el cas de Girona, Reus, Terrassa, Vic, Sant Cugat, Olot, Platja d'Aro, Martorelles, Manlleu, Igualada i Sant Fruitós del Bages.

En quatre dels ajuntaments on el PSC ha votat a favor del Pacte Nacional pel Referèndum, l'alcaldia és precisament socialista. Són els casos de Granollers (Josep Mayoral), Sant Just Desvern (Josep Perpinyà), Palafrugell (Juli Fernández) que també és exsecretari general del PSC a Girona i Vilafant (Consol Cantenys).

A Palafrugell, l'alcalde Fernández i 5 regidors socialistes també han votat a favor d'una moció que aposta per obrir escoles i locals per permetre el referèndum i no cedir davant cap amenaça de l'Estat. En aquest cas, un regidor del grup socialista s'hi va abstenir.

En el cas de Vilafant, el grup del PSC va donar llibertat de vot en la moció sobre l'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum. Dels sis regidors socialistes, quatre van donar suport a la moció, entre ells l'alcaldessa, i els altres dos es van abstenir.

En la roda de premsa de dilluns passat, el secretari d'organització del PSC, Salvadó Illa, va treure importància al nombre de grups municipals que s'han desmarcat de la direcció del partit i va assegurar que es tracta de “pocs grups”.

Està previst que la moció sobre el Pacte Nacional pel Referèndum arribi al plenari d'aquest mes als ajuntaments de l'Hospitalet de Llobregat, on Núria Marín és l'alcaldessa, i Santa Coloma de Gramenet amb Núria Parlon al capdavant, que també és secretaria de l'àrea de política municipal i formació del partit.

ICV-EUiA vota en contra a Mataró

Els comuns, Podem i CSQP formen part del Pacte Nacional pel Referèndum, però el grup municipal d'ICV-EUiA a Mataró ha votat en contra la moció d'adhesió al Pacte, un fet que va provocar que la moció no s'aprovés tenint en compte el vot de qualitat de l'alcalde, el socialista David Bote.

En el cas del Prat de Llobregat i de Cornellà, els consistoris no han deixat que la moció es debati en plenari perquè consideren que es tracta d'una qüestió que excedeix de la competència municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia