Política

Setge al procés sobiranista

La comissió de l'Operació Catalunya cita Rajoy, Sáenz de Santamaría, Zoido, Moragas, Sánchez Camacho i Jorge Fernández Díaz

La llista de compareixences s'aprova per una àmplia majoria i només el PP vota en contra de tots dels noms proposats

Junts pel Sí, populars i CUP eviten que es cridi als exconsellers Puig, Gordó i Homs i al director d'Antifrau

La comissió d'investigació de l'anomenada Operació Catalunya del Parlament ha començat la seva activitat aquest dijous amb l'aprovació de les compareixences que es reclamen. La llista s'ha aprovat per una àmplia majoria i només el PP ha votat en contra de la pràctica totalitat dels noms proposats. PSC, C's i Catalunya Sí Que Es Pot s'han abstingut en alguns.

Així, s'ha acordat cridar alts càrrecs del govern espanyol com el seu president, Mariano Rajoy; la número dos d'aquest, Soraya Sáenz de Santamaría; el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, o el cap de gabinet del president, Jorge Moragas. També han estat citades persones lligades a l'anterior executiu estatal i al PP com l'exministre Jorge Fernández Díaz, l'exdirector de la Policia Ignacio Cosidó, l'excomissari José Manuel Villarejo, l'ambaixador d'Espanya a Andorra Manuel Montobbio o la diputada i expresidenta del PP català Alícia Sánchez-Camacho.

Per contra, el vot de Junts pel Sí, el PP i la CUP ha evitat que els exconsellers del govern Felip Puig, Germà Gordó i Francesc Homs, o el director d'Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, hagin estat cridats a comparèixer com demanava C's, en considerar que la comissió ha de parlar “d'espionatge polític” en general i no només de l'Operació Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia