Política

Estat Espanyol

El PSOE s’inclina per l’abstenció en la moció de censura de Podem

El PSOE s’inclina cap a l’abstenció de cara al debat de la moció de censura presentada per Podem contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, perquè comparteix els motius de la iniciativa però no dona suport al candidat que es proposa per dirigir el país, Pablo Iglesias. Així ho va expressar ahir el nou portaveu parlamentari, tot i que provisional, del partit al Congrés, José Luis Ábalos, en finalitzar la reunió de més de dues hores que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va mantenir amb la direcció del grup socialista per informar-se dels principals temes oberts de l’agenda parlamentària. De tota manera, Ábalos va explicar que en la reunió del no es va debatre sobre quin serà el sentit del seu vot, que aquesta decisió es prendrà “quan toqui”. També va manifestar que fins a mitjan juny, quan el partit celebri el seu congrés federal del qual sortirà la nova direcció política, el partit viurà “una fase de transició”.

L’exportaveu del PSOE Antonio Hernando continuarà en la direcció del grup socialista al Congrés dels Diputats fins que se celebri el congrés federal del PSOE, que tindrà lloc entre el 16 i el 18 de juny. Sánchez li va demanar que ocupés aquest lloc fins al Congrés. Hernando havia dimitit com a portaveu del PSOE la mateixa nit de la victòria de Sánchez en les primàries. A més, Sánchez va assegurar que Hernando “és recuperable” políticament per a la nova etapa del partit. Sánchez va fer balanç de la primera setmana després de la seva reelecció i ho va resumir amb una frase: “Hem inaugurat un nou temps en el nostre estimat partit.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia