Política

Massa anys a l’Ajuntament

participació ·

CiU i ERC asseguren que les dues dècades de majoria absoluta del PSC, que governa des del 1999 amb el mateix alcalde, fan que “la vida a l’oposició sigui dura”

Preocupen el cas del tresorer i la imputació del batlle

Els dos grups de l’oposició de Castellgalí, CiU i ERC, coincideixen a afirmar que la majoria absoluta del PSC –que des del 1999 governa amb el mateix alcalde, Cristòfol Gimeno– no és saludable per a l’Ajuntament i no facilita la seva participació en els temes de poble, un fet que, expliquen, impedeix que arribin idees noves que podrien ser igual de vàlides.

Xavier Guix, cap de llista de CiU, relata que, malgrat l’àmplia majoria –el PSC té 7 regidors per 2 de CiU i 2 d’ERC–, el seu grup ha demanat “repetidament poder col·laborar en la vida política del municipi i en la presa de decisions”. Però no se n’han sortit: “Mai hem estat instats a participar; després de 22 anys el desgast i la manca d’idees són evidents, i tenir ajuda i una visió diferent seria productiu tant per al poble com per al mateix equip de govern.” I hi afegeix: “La vida a l’oposició és dura, l’oposició viu en una mena d’ostracisme forçat des que l’alcalde va començar a governar ja amb majoria absoluta.”

En la mateixa línia, Marta Fabregat, portaveu d’ERC, explica que malgrat que s’han sumat a les iniciatives que veuen “positives per al poble” i han promogut “mocions que s’han aprovat”, estan “decebuts per la poca col·laboració en alguns casos” i perquè “costa obtenir informació” per fer la seva tasca correctament. I hi afegeix: “El tarannà de l’equip de govern sol ser molt condescendent”.

Dos dels casos que preocupen més són l’afer del desviament de diners que va fer el ja extresorer municipal en el mandat passat –de “prop de mig milió d’euros”, recorda Fabregat– i la imputació de l’alcalde pel cas dels sobresous als directius de Catalunya Caixa. Gimeno està acusat d’un presumpte delicte d’administració deslleial. El fiscal demana per a ell dos anys de presó. Guix afirma que aquests casos donen una imatge de Castellgalí “que no s’ajusta a la realitat”. Fabregat es mostra més contundent: “Creiem que ser acusat d’administració deslleial d’una caixa rescatada amb diners públics ja t’inhabilita moralment per a qualsevol càrrec públic.” I hi afegeix: “No ens cansarem de demanar-li transparència i que doni explicacions davant el ple i els veïns, cosa que encara no ha fet.”

Població:
1.995 habitants
Superfície:
17,21 km²
Densitat:
115,92 hab/km²
Municipals 2015:
PSC:
523 vots (54,47%), 7 regidors
CIU:
208 vots (22,86%), 2 regidors
ERC:
156 vots (17,14%), 2 regidors

ELS GRUPS DE L’OPOSICIÓ

Xavier Guix CiU
Marta Fabregat ERC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona