Política

procés sobiranista

La marca blanca del PSC a Arbeca sí que cedirà locals pel referèndum

Recorda que ja van aprovar una moció per unanimitat al març i afegeix que no tem una sanció de PSOE perquè ni ell ni els regidors del govern militen als socialistes

L’alcalde d’Arbeca, Joan Miquel Simó, que es va presentar a les eleccions amb la marca blanca Candidatura de Progrés Municipal, vinculada al PSC, ha assegurat que cedirà locals per al referèndum de l’1 d’octubre quan la Generalitat així li ho requereixi.

Simó ha recordat que ja al ple del passat mes de març van aprovar per unanimitat l’adhesió al manifest del Pacte Nacional pel referèndum amb els 6 vots de la Candidatura de Progrés, els 3 del PDeCAT i els 2 d’ERC.

Sobre l’amenaça que ha fet el PSOE de sancionar aquells alcaldes que cedeixin espais pel referèndum, Simó s’ha mostrat tranquil perquè ’’ni jo ni els regidors de govern militem a cap partit’’. En aquest sentit, ha remarcat no estan ni pel sí ni pel no a la independència sinó que creuen en la necessitat de poder votar ’’seguint les nostres consciències i no els dictàmens dels partits’’.

Joan Miquel Simó s’ha mostrat convençut que les possibles sancions que vol aplicar el PSOE a aquells alcaldes socialistes que han assegurat que cediran locals per fer el referèndum de l’1 d’octubre ’’no ens poden afectar perquè no som del partit’’. En aquest sentit, l’alcalde d’aquesta localitat de les Garrigues ha reconegut que es van presentar a les eleccions municipals de 2015 amb ’’una llista vinculada al PSC’’ però sense cap dels qui formen part de l’equip de govern en sigui militant. Així mateix, Simó ha dit que la seva representació com a conseller comarcal al consell de les Garrigues és en nom de la candidatura de Progrés.

El d’Arbeca doncs, seria un cas diferent al de Les (Val d’Aran), on dilluns passat, durant el ple municipal, Emili Medán, l’alcalde d’Unitat d’Aran (UA), el partit aranès filial del PSC, va defensar l’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum i es va mostrar partidari de col·laborar amb la Generalitat per poder-lo dur a terme. La proposta es va aprovar per unanimitat, amb els vots de UA, Corròp per Aran (CUP), i CDA. Hi va haver però, l’absència destacada d’un regidor d’UA, Paco Boya, exsíndic d’Aran i actual membre de l’executiva del PSOE de Pedro Sánchez que no va tardar en mostrar-se contrari al posicionament de seu alcalde i va afegir que cap altre batlle de la formació a l’Aran aprovaria una proposta similar.

El ple de Lleida ciutat ja va refusar la setmana passada donar suport al referèndum amb els vots del PSC d’Àngel Ros, C’s i el PPC. A la demarcació, els municipis aranesos de Bossòst, Bausen i Canejan també d’UA, s’han mostrat contraris a cedir locals. Altres casos on el referèndum ha tingut conseqüències a nivell municipal a Lleida són a Tàrrega on el passat dia 15 de juny es va trencar el govern municipal del PDeCAT i el PSC i ara els demòcrates han pactat amb ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia